Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

I Rosenbergs fotspår

Tysklandsbloggen 2019-12-13 18:15

Twitter: @Keven_Bader

Sebastian Andersson har tagit Bundesliga (BL) med storm. Redan i den andra ligaomgången skrev Andersson historia när han gjorde Union Berlins första BL-mål i klubbens historia. Efter 14 omgångar ligger Andersson nu femma i skytteligan med sina åtta mål, framför spelare som Marco Reus och Serge Gnabry. En imponerande målskörd för en anfallare som spelar för en nykomling.

Ett kap

Andersson fick en bra debutsäsong i Tyskland när han gick från Norrköping till 2.Bundesliga-klubben Kaiserslautern säsongen 17/18. Svensken gjorde tolv mål och fyra assist på 29 ligamatcher och blev därmed lagets bästa målskytt. Trots Anderssons poäng åkte Kaiserslautern ur 2.Bundesliga, han följde dock inte med klubben ner till 3 Liga, istället knep Union Berlin honom på fri transfer. Ett riktigt kap kan man konstatera nu i efterhand.

ANNONS

Nyckelfigur

Säsongen 18/19 fortsatte Andersson på samma spår – tolv mål och sex assist. En poängskörd som återigen gjorde honom till sitt lags bästa målskytt och dessutom en stor faktor till att Union Berlin kvalade sig upp till Bundesliga.

ANNONS

I Markus Rosenbergs fotspår

En sak som Rosenberg och Andersson har gemensamt är att de ligger precis på samma siffror efter deras första 14 ligamatcher i Bundesliga – åtta mål och en assist. Bra fotspår att följa för Andersson då Rosenberg är den bästa svenska målskytten i Bundesliga under 2000-talet. Med sina 40 mål på 123 matcher för Werder Bremen ligger Rosenberg femma bland de bästa svenska målskyttarna i Bundesliga genom tiderna – Jörgen Pettersson (47), Benny Wendt (55), Martin Dahlin (60) och Roland Sandberg (60).

ANNONS

Lovord

Många har hyllat den svenska anfallaren, bland annat lagkaptenen Christopher Trimmel och lagkamraten Christian Gentner. De menar på att Andersson är en nyckelfigur i laget – en viktig kugge för att klubben ska hänga kvar i Bundesliga. 

I “Berliner Morgenpost” beskrivs han som Union Berlins mest värdefulla spelare. Ett bra betyg för anfallaren som drar allt mer uppmärksamhet till sig.

Framtiden

Sebastians Anderssons kontrakt går ut nu till sommaren och Bild har rapporterat att flera tyska klubbar såväl utländska klubbar såsom Ajax och Brighton är intresserade av svensken. Fortsätter han på denna inslagna väg så har jag svårt att se Andersson i Union Berlin-tröjan säsongen 20/21. En klubb som Brighton och Graham Potter känns på pappret väldigt lockande tycker jag.

Landslaget

Jag hoppas verkligen att Sebastian Andersson gör en lika bra vår som höst för då har Sverige en perfekt spelare för EM 2020. En löpstark, stor, stark och kylig anfallare som skulle kunna agera perfekt target för Jannes mannar. Framtiden ser ljus ut.

ANNONS

Kommentarer

Visa kommentarer
FRÅGA
Kommer Haaland vinna skytteligan i Bundesliga?
  • Ja
  • Nej
RÖSTA SE RESULTAT

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto