Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Höstens trupp

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Jag har tagit på mig den svåra, men framförallt roliga uppgiften att ta ut höstens “23-mannatrupp” i Bundesliga + tränare.

Jag kommer kort gå igenom startelvan och lägga fram mina argument till varför jag valde just dessa spelare. Om ni vill höra fler anledningar får ni gärna skriva till mig på twitter @keven_bader eller mail keven.bader@tv4.se

Tränare

Julian Nagelsmann har tagit över RB Leipzig med en järnhand och utan tvekan levt upp till förväntningarna. Herbstmeister i Bundesliga på ett riktigt läckert sätt – 11 segrar, 4 kryss, 2 förluster och en imponerande målskillnad på 48:20.

Annons

Startelvan: 3-4-3

Målvakt – Rafal Gikiewicz (Union Berlin)

Den 32-åriga polska målvakten, Rafal Gikiewicz, är inget välkänt namn ute i Fotbollseuropa, men den här hösten har han verkligen gjort sig ett namn i Bundesliga. Med flera läckra parader har han varit en nyckelfigur hos nykomlingen Union Berlin. Fyra hållna nollor och 24 insläppta mål på 17 matcher är väl godkänd.

Högerback – Joshua Kimmich (Bayern München)

Joshua Kimmich spelar tillvardags inte längre så ofta högerback, men för att jag ska få in samtliga spelare som jag vill ha med så var jag tvungen att placera 24-åringen här. Kimmich har fortsatt tagit steg framåt och blivit en ledare i Bayern München. Med sin teknik, blick och lugn tillför han både i det defensiva såväl som i det offensiva spelet (1 mål + 4 assist). En av ligans bästa spelare, enligt mig.

Annons

Mittback – Dayot Upamecano (RB Leipzig)

RB Leipzigs mittbacksgigant, Dayot Upamecano, missade de första matcherna pga. en knäskada, men när han väl var tillbaka så var det ingen tvekan om att han ska ha en plats i Nagelsmanns startelva. Stark, snabb och bra fötter. En komplett mittback.

Vänsterback –  Christian Günter (Freiburg)

Christians Streichs Freiburg har gjort det riktigt bra denna höst och en av de starka pusselbitarna i laget är Christian Günter. Vänsterbacken är given i elvan och har spelat samtliga minuter den här säsongen. Förutom att visa bra färdigheter bakåt har Günter även gjort både mål och assist (1+6).

Högermittfältare – Marcel Sabitzer (RB Leipzig)

Den österrikiska mittfältaren spelar just nu sin femte säsong i RB Leipzig och detta ser ut att bli hans bästa hittills – sex ligamål och fem assist visar verkligen på att han stormtrivs i Nagelsmanns spelsystem. Poängstark spelare som har en oerhört farlig högerbössa.

Annons

Centralmittfältare – Amine Harit (Schalke)

Jag har skrivit tidigare ett blogginlägg om Schalkes mittfältsdiamant som ni gärna får läsa. Han har varit en av höstens hetaste spelare i Bundesliga. Med sin kreativitet, blick och bollkänsla är han en nyckelfigur i David Wagners manskap. Fyra mål och sex assist är bra siffror för en offensiv mittfältare.

Centralmittfältare – Christopher Nkunku (RB Leipzig)

Christopher Nkunku är en mångsidig mittfältare som kan spela på de flesta positionerna i mittfältet. Han kombinerar sin låga tyngdpunkt med sin snabbhet och teknik – något som gör det väldigt svårt för motståndaren att ta bollen från honom. Nkunku har roterats in och ut från startelvan under hösten men har trots det gjort nio assist och tre mål i ligan.

Vänstermittfältare – Jadon Sancho (Dortmund)

Annons

Förra säsongen bjöd engelsmannen på hela 17 assist och 12 mål i Bundesliga och det såg länge ut som att han skulle fortsätta på samma spår även denna säsong. Efter lite disciplinära incidenter blev Sancho petad och föll ner i en formsvacka under hösten, men denna svacka är som bortblåst nu. Sex mål och fyra assist på de senaste sex ligamatcherna. 19-åringen har återigen visat varför han är en av världens största talanger.

Anfallare  -Timo Werner (RB Leipzig)

Precis som för hans lagkamrater så har Nagelsmann lyft Timo Werner till nästa nivå. Anfallaren gjorde 16 mål på 30 ligamatcher förra säsongen – nu har han gjort 18 (!) mål på 17 matcher. Werner har verkligen visat kyla framför mål och han gör det med bravur. För första gången sedan Aubameyang har Lewandowski fått sig en värdig konkurrent i skytteligan.

Annons

Anfallare – Robert Lewandowski (FC Bayern München)

Det tog tills den 12:e ligaomgången innan Lewandowski inte nätade denna säsong – innan dess hade han gjort 16(!) mål. Trots sin ålder (31) har Lewy visat att han är långt ifrån ”färdig” – 19 ligamål och två assist, guldskon är i sikte.

Anfallare – Marco Reus (Dortmund)

Det är ingen hemlighet att Marco Reus är skadebenägen, men när han väl spelar så är han en av de bästa på sin position. Just detta har han visat stundtals under hösten när han har lett sitt Dortmund – nio mål och fyra assist. ”RollsReus” visar vägen.

Resterande trupp

Resterande trupp består av följande spelare – ingen motivering, men om ni vill ha en så får ni som sagt gärna kontakta mig.

Sebastian Andersson – Union Berlin

Marcus Thuram – Borussia Mönchengladbach
Milot Rashida – Werder Bremen
Serge Gnabry – Bayern München
Thorgan Hazard – Dortmund
Suat Serdar – Schalke
Filip Kostic – Eintracht Frankfurt
Philipp Max – Augsburg

Achraf Hakimi – Dortmund

Marcel Halstenberg – RB Leipzig

Stefan Lainer – Borussia Mönchengladbach

Yann Sommer – Borussia Mönchengladbach

Annons

Nu skulle jag gärna vilja höra era tankar kring min trupp och vilka ni skulle ha tagit ut. God fortsättning!

Publicerad 2019-12-25 09:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto