Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Upprustning inför titelracet

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Ligatoppen är jämnare än på väldigt länge. Mellan plats ett och fem skiljer det endast sju poäng nu när Bundesliga har gått in i julledigheten.

Den 17 januari kickar ligan igång igen och fram tills dess laddar samtliga lag upp med återhämtning, träningsläger och vissa agerar även på transfermarknaden.

Sätter ribban

Nyförvärv är något Dortmund har ägnat sig åt under julveckan. Ingen har nog missat norrmannen Erling Braut Hålands framfart under hösten i RB Salzburg. Den 19-åriga anfallaren har gjort hela 28 mål och 7 assist på 22 matcher den här säsongen. Detta är oerhört imponerande siffror, speciellt med tanke på att 8 av dem gjordes i CL-gruppspelet mot bland annat Napoli och Liverpool. Många toppklubbar var ute efter honom, men BVB fick slutligen anfallarens signatur på ett kontrakt till 2024.

Annons

I och med detta nyförvärv får Dortmund in en pusselbit som de har saknat – en renodlad ”target”-anfallare. Självfallet finns det ingen garanti på att Håland briljerar såsom han har gjort tidigare under hösten, men mycket tyder på att norrmannen kan nå upp till förväntningarna. Nu får Håland dessutom ännu vassare lagkamrater i form av Jadon Sancho, Thorgen Hazard, Julian Brandt och Marco Reus och detta lär lyfta honom till nästa nivå. Jag har svårt att se att detta inte blir succé!

Annons

Övergångssumman

Dortmund har varit smarta på marknaden de senaste åren vilket har lett till att de har fått in väldigt skickliga spelare för en ”låg” summa (med tanke på vad spelare kostar vanligtvis i den moderna fotbollen). Bland annat dessa spelare:

Säsongen 17/18
Sancho 7,8 milj.€

Säsongen 18/19
Witsel 20 milj.€

Säsongen 19/20
Brandt 25 milj.€
Hazard 25,5 milj.€
Schulz 25,5 milj.€
Håland 20 milj.€

Respekt till sportchefen Michael Zorc för dessa nyförvärv.

Titelracet

Nu får vi se om de andra toppklubbarna också ger sig ut på transfermarknaden, för en sak är säkert, får Dortmund igång Håland så kommer konkurrenterna få det oerhört tufft i vår.

Vilken fantastisk vårsäsong vi har framför oss – wunderbar!

Publicerad 2019-12-29 20:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto