Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Början på slutet - Forsbergs exit närmar sig

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Vinterfönstret öppnades med en riktig smällkaramell – Hålands intåg i Dortmund och den tyska fotbollen. Det tog endast 57 minuter innan superlativen redan var förbrukade – fem mål på denna tid för anfallaren är verkligen något utöver det vanliga. 

Annons

Nu kan Bundesliga, men framförallt RB Leipzig, glädjas över nästa intåg av en framtida stjärna. Dani Olmo, den före detta Barcatalangen, har anlänt hos serieledarna trots stort intresse från andra klubbar ute i Europa. 

DANI OLMO

21-åriga yttern har sedan 2014 varit bosatt i Zagreb och spelat för Dinamo Zagreb. På sina 124 tävlingsmatcher för Dinamo har Olmo gjort 34 mål och 28 assist.

Olmo har även gjort sig ett namn i det spanska landslaget – representerat U16, U17, U21 och i höstas fick han göra sin A-lagsdebut mot Malta där han nätade direkt.

Annons

FORSBERGS EXIT

Emil Forsberg har varit sedan sin ankomst i RB Leipzig en framträdande spelare. Svenskens kontrakt går dock ut 2022 och 28-årige Emil blir inte yngre. Jag tror inte att tränaren Julian Nagelsmann vill kicka ut honom då han håller landslagsspelaren högt, men Nagelsmann har påtalat Forsbergs skadebenägenhet tidigare och det i kombination med åldern, kontraktslängden, ökad konkurrens i och med nyförvärvet Olmo, så är Forsbergs tid i Leipzig nära sitt slut. 

Förstår mig inte fel, jag tror inte att de jagar bort Forsberg, men pga dessa faktorer så kan vårsäsongen vara hans sista tid i klubben.

Levererar Forsberg under våren och presterar bra i EM så lär nog en del större klubbar vilja värva honom. Det ständiga frågetecknet är bara hans skadebenägenhet – vi får hoppas att det blir bättre på den fronten.

Annons

KLUBBIKONEN

Oavsett om Forsberg lämnar klubben nu eller efter kontraktslutet får vi inte glömma bort att han är en av klubbens största spelare genom tiderna:

  • Flest assist i klubbens historia (50)
  • Femte bästa målskytten i klubbens historia (36)
  • I topp tio bland spelarna med flest matcher i RB Leipzig-tröjan (160).

Man får tycka vad man vill om RB-koncernen, men den resan som Emil Forsberg har varit med om och i den nyckelroll som han har tagit på sig så kan man inget annat än att lyfta på hatten och applådera, sehr gut!

Annons
Publicerad 2020-01-26 11:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto