Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svensk succé - två landslagsspelare bland topp tio

Keven Baders Blogg

Två svenskar i skytteligatoppen – något som inte har hänt i modern tid i Bundesliga. Robin Quaison och Sebastian Andersson visar upp en oerhört fin form och detta i två “bottenlag”.

PERSONBÄSTA

Med sina tolv ligamål har Robin Quaison slagit nytt personbästa i antal gjorda ligamål under en och samma säsong. Hans tidigare personbästa låg på sju och det var förra säsongen. Väldigt imponerande siffror med tanke på att Mainz är med i bottenstriden. Framför Quaison hittar vi endast toppspelarna Jadon Sancho, Timo Werner och Rober Lewandowski.

Sebastian Andersson är verkligen en pålitlig anfallare – under hans två år i 2.Bundesliga gjorde han 24 ligamål (tolv mål per säsong). Nu är svensken uppe på tio och det hos nykomlingarna i Bundesliga, sehr gut!

HISTORIA

Under 2000-talet har det endast hänt en gång i Bundesliga att en svensk spelare har skjutit in sig bland topp tio i skytteligan när säsongen summeras och det var 07/08. Markus Rosenberg stod för den starka insatsen – 14 ligamål för Werder Bremen. Bara tre spelare som gjorde fler ligamål den säsongen – Kevin Kuranyi, Mario Gomez och Luca Toni.

Annons

Ser man till 90-talet fick vi se två svenskar i toppen av skytteligan när säsongerna summerades – Jörgen Pettersson 97/98 för Borussia Mönchengladbach (13 mål).

Martin Dahlin säsongen 95/96, också i Gladbach-tröjan (15 mål).

FRAMTIDEN

Det är svårt att sia om framtiden, men det vi vet är att Sebastian Andersson har skrivit på ett nytt kontrakt med Union Berlin som sträcker sig till 2022, MEN samtliga parter har varit tydliga med att en flytt i sommar fortfarande är aktuell.

När det kommer till Robin Quaison så är han i en liknande situation – sportchefen Rouven Schröder har meddelat att klubben vill förlänga med Quaison för att sedan kunna sälja honom för lite mer i sommar. Robins nuvarande kontrakt går ut juni 2021.

Jag skulle personligen vilja att båda stannade i Bundesliga, men med Anderssons tydliga mål att gå till Premier League så har jag svårt att se att det blir verklighet.
Däremot tror jag att det finns större hopp för Quaison i Bundesliga. Ser man till klubbar längre upp i tabellen så skulle jag placera honom i Schalke 04. En större klubb som slåss om Europaplatserna och som behöver en gedigen målskytt. Se om Quaison skulle kunna fylla den rollen – vore intressant att se.

Annons

Vi får hoppas att målformen fortsätter för båda så att de håller sig kvar i toppen av skytteligan och därmed stärker sina aktier för en potentiell flytt i sommar.

Publicerad 2020-03-04 15:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto