POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Så ska Lampard spela med Timo Werner

Twitter: @Keven_Bader

För några veckor sedan var de flesta (även jag) rätt så säkra på att Timo Werner kommer ansluta till Jürgen Klopps Liverpool, men så ville det sig inte. Nu är det officiellt – Chelsea har värvat Timo Werner. Tysken har skrivit på ett kontrakt till 2025 och sägs tjäna kring 10 miljoner €. Chelsea måste betala cirka 53 miljoner € för anfallaren.

RÄTT VAL?

Jag har länge tyckt att Werner skulle passa bra in i Klopps spelsystem – kontringsstarkt, fartfyllt och aggressivt. Systemet påminner en hel del om RB Leipzigs spelfilosofi. Men desto mer jag tänker på det tror jag att Chelsea kan vara en bättre fit för tysken. Framför allt eftersom att Werner då skulle få en nyckelroll i Lampards Chelsea. I Klopps Liverpool skulle han istället få en rotationsplats. Liverpool är utan tvekan det bättre laget just nu, men när det gäller spelarnas utveckling är speltid en av de viktigaste ingredienserna.

POSITIONEN

Var kommer Werner spela? Genom åren har tysken spelat på flera positioner som har gett blandat resultat – central anfallare, släpande anfallare, höger/vänsterytter. Årets säsong har dock en gång för alla visat att Timo Werner är som bäst när han spelar i det centrala anfallet – 31 mål och 13 assist på 41 matcher, otroliga siffror.

I det tyska landslaget har Werner stundtals fått agera ytter vilket har resulterat i noll mål. Werners 11 mål på 29 matcher i ”Die Mannschaft” har han gjort som central anfallare.

KONKURRENSEN

Anfallskonkurrensen är inte så stark i Chelsea. Bredvid en ålderstigen Oliver Giroud är det framförallt Chelseas egna produkt, Tammy Abraham, som bjuder på motstånd. Engelsmannen har haft en fin höst (15 mål), men han är inte riktigt den sortens ”killer” framför mål (än så länge) som en storklubb i  Chelseas kaliber behöver.

När det kommer till startelvan och formationen har Frank Lampard många alternativ, men den variant som kittlar mig allra mest och är med både Werner och Abraham i en 4-4-2 uppställning. De skulle kunna bilda ett fint anfallspar likt det vi har sett i RB Leipzig med Werner och Poulsen. En klassisk kombo – den ”korte och snabba” (Werner) med den “långe och starka” (Abraham). Båda skulle kunna ge varandra det stöd som de behöver för att leverera på bästa möjliga sätt framför mål. Jag vet att Lampard framför allt gillar att formera sitt lag i en 4-3-3 eller 4-2-3-1 formation, men ska man få ut det bästa av Werner så tror jag att detta är sättet.

TOPP ELLER FLOPP?!

Timo Werner är en oerhört skicklig anfallare, men han är en spelare som lätt kan försvinna i matcher om han inte “spelas rätt”. Chelsea-fansen ska dock vara nöjda med affären med tanke på prislappen och Werners kapacitet. Hittar Lampard rätt system för Timo Werner så kan jag se tysken längst upp i Premier Leagues skytteliga.

Publicerad 2020-06-13 kl 08:43

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto