Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skadehelvetet fortsätter – slutet närmar sig

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Marco Reus har inte haft det lätt – sedan han anlände till Dortmund 2012 har han varit skadad 1/3 av sin tid i klubben. Den senaste matchen Reus spelade var den 4 februari. Nu har klubben meddelat att tysken kommer vara borta på obestämd tid på grund av en inflammerad muskelsena.

Annons

SKADORNA – MISSADE MÄSTERSKAP

Marco Reus har alltid varit skadebenägen –han har varit skadad minst en gång per säsong ända sedan han slog igenom i Borussia Mönchengladbach.

Under sina 3000+ dagar i Dortmund har Reus varit skadad över 1000 dagar. Detta har inte bara inneburit ett stort tapp för Dortmund, utan även för Tyskland.

2014 var Reus uttagen till Tysklands VM-trupp, men i vänskapsmatchen mot Armenien (bara några dagar innan VM-starten) drog han på sig en ankelskada och missade VM i Brasilien. Oerhört tungt för den dåvarande 25-åringen som därmed missade när Tyskland tog sitt fjärde VM-guld.

Annons

2016 hade Marco Reus inte heller turen på sin sida. Han spelade samtliga 120 minuter av cupfinalen mot Bayern München den 21 maj som Dortmund slutligen förlorade på straffar. Men några dagar senare kom smällen – han drog på sig en ljumskskada och kunde därmed inte delta i EM.

De enda två mästerskap som Reus har kunnat medverka i är EM 2012 och VM 2018. Extra bittert för tysken att VM 2018 blev ett sådant fiasko för Tyskland.

Annons

SLUTET

Jag börjar undra hur länge Marco Reus orkar med detta skadehelvete. Bara under säsongen 2019/20 var tysken borta i sammanlagt 21 tävlingsmatcher och som bekant är han inte så ung längre (31).

Det som verkar driva Reus till att fortsätta spela är drömmen om en ligatitel med Dortmund. När han anlände till klubben hade Dortmund precis vunnit två raka ligatitlar med Klopp, men sedan dess har det inte blivit något ligaguld för BVB.

Slutet börjar närma sig för Reus – för hans skull hoppas jag att han uppnår det han vill i sin karriär. En spelare som i sina bästa stunder har varit en av världens bästa på sin position.

Publicerad 2020-08-01 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto