Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Déjà vu-känsla efter den historiska överkörningen

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

I VM-semifinalen 2014 satt Hansi Flick bredvid Jogi Löw som ass och bevittnade när hans Tyskland vann med 7-1 mot hemmanationen Brasilien. Sex år senare leder han sitt Bayern München till en historisk 8-2 seger mot Barcelona. Sanslöst.

VINNARSKALLE

Det var oerhört imponerande att se hur Bayern Münchens höga press lamslog Barcelona. Varje gång Bayern vann bollen högt upp på plan blev det farligt för Barca. Det blev sammanlagt 13 skott på mål för Bayern München varav åtta gick in i mål.

Förutom den kollektiva prestationen är det också en spelare som jag vill lyfta fram lite extra. En spelare som besitter en sådan vinnarmentalitet och som ständigt försöker förbättra situationen på planen – Thomas Müller. Den snart 31-åriga Müller visar inte något som helst tecken på att ta det lugnare eller försiktigare ute på planen. Han har inte bara en makalös förmåga att leverera mål och assist, utan också att göra sina medspelare bättre. Igår var hans 113:e CL-match och han är därmed den tyska spelare som har spelat flest matcher i Champions League.

Annons

FIFA-ASSIST

Det finns många märkliga och häpnadsväckande sekvenser i matchen som vi fick bevittna igår kväll. En av de galnaste var när Alphonso Davies fintade upp Nélson Semedo på den tomma läktaren och spelade fram Kimmich till ett öppet mål. En riktig FIFA-assist av Davies som är född år 2000 och som spelar sin första säsong som ordinarie på en ny position.

Annons

SLÄKTEN ÄR VÄRST

Att Philippe Coutinho fick hoppa in och göra två mål och en assist mot Barcelona. Jag unnar honom verkligen detta då han har haft det tufft de senaste säsongerna. Att få göra detta mot klubben som han inte ”platsar i” måste vara oerhört tillfredsställande, även om han inte visade det offentligt igår kväll.

TYSKA TRÄNARE

Thomas Tuchel och Julian Nagelsmann bokade tidigare i veckan en semifinalplats för deras lag. Nu när Hansi Flick har gjort detsamma är tre av fyra tränare i Champions League-semin tyskar. Detta har aldrig tidigare hänt i CL-historien.

Annons

Jag måste ännu en gång hylla Flick. Som han har väckt liv i detta Bayern München! Thomas Müller, Jérôme Boateng och David Alaba är tre nyckelspelare som de senaste åren inte alls har levererat på den nivå som förväntas. Det har i vissa stunder sett väldigt ”mätta” ut på planen, men nu, under Flick, så har de ”återuppstått” och blivit en del av ryggraden som har burit fram detta Bayern till nya höjder:

  • 34 tävlingsmatcher
  • 31 segrar
  • 2 kryss
  • 1 förlust
  • 112:26 i målskillnad

Bayern Münchens siffror under Hansi Flick.

TRIPPELN

Nu står endast två matcher i vägen för Bayern Münchens trippeldrömmar. Säsongen 12/13 lyckades de senast med den bedriften och med tanke på deras säsong och speciellt CL-säsongen så ska de utan tvekan ses som de största favoriterna till att ta hem titeln.

  • Röda Stjärnan 3:0
  • Spurs 7:2
  • Olympiakos 3:2
  • Olympiakos 2:0
  • Röda Stjärnan 6:0
  • Spurs 3:1
  • Chelsea 3:0
  • Chelsea 4:1
  • Barcelona 8:2 
Annons

Målskillnad – 39:8

Publicerad 2020-08-15 09:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto