Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Van Dijks ersättare - spelaren som Klopps Liverpool borde värva

Tysklandsbloggen

Twitter: @Keven_Bader

Trots det höga intresset i somras lyckades RB Leipzig förlänga kontraktet med den eftertraktade försvarsgiganten Dayot Upamecano. Ett kontrakt som nu sträcker sig till 2023.

Med tanke på Virgil Van Dijks skada har fransmannen bollats upp som ett hett alternativ för Liverpool i det kommande vinterfönstret. Detta är en övergång som skulle ge klubben en av världens mest lovande försvarare.

HISTORIK

Dayot Upamecano är född den 27 oktober 1998 i Évreux (Franrike).

ANNONS

Hans första professionella klubb var Valenciennes där han representerade ungdomslagen innan han sommaren 2015 gick till Red Bull Salzburg. Första året i Salzburg spelade han i U-lagen och blev dessutom utlånad till division 2-laget FC Liefering.

Knappt ett och ett halvt år senare, januari 2017, gick den dåvarande 18-årige Upamecano till RasenBallsport Leipzig. Under sina knappa fyra säsonger i RBL har fransmannen gjort 120 matcher för klubben.

Sammanlagt har Upamecano representerat Frankrikes A-landslag tre gånger. Debuten kom mot Sverige i höstens Nations League.

STYRKOR – LIK VAN DIJK

Ser vi till Upamecanos styrkor så är det första som slår en hans fysik. Fransmannen är cirka 1,86 meter lång och väger runt 90 kg. Förutom den fysiska närvaron är han väldigt snabb.

ANNONS

Han har dessutom rätt så bra fötter som man får se regelbundet när han driver upp bollen från sin mittbacksposition eller när han slår diagonala bollar till sina offensiva medspelare.  Under ligasäsongen 19/20 gick 91% av hans bollar till ”rätt adress”. När det kommer till närkamper vann han i 79,4% av fallen.

KLAUSULEN

Flera har rapporterat, bland annat Kicker, att det finns en utköpsklausul i hans nya kontrakt med RB Leipzig som ligger på cirka 43 miljoner €. MEN denna klausul sägs först aktiveras sommaren 2021. Det betyder att RB Leipzig kan begära ett högre pris under vinterfönstret. Så frågan är om Liverpool kan tänka sig betala en större slant för Upamecano redan till vintern om man vill värva honom.

ANNONS

KÖP

Det finns självfallet andra duktiga mittbackar som Liverpool kan värva för en billigare peng, såsom Schalkes Ozan Kabak som också har ryktats till LFC. Schalke sägs vilja ha cirka 35 miljoner € för 20-åringen.  Jag tycker dock att Klopp borde gå efter Upamecano. Han skulle bli en perfekt ”ersättare” till Van Dijk. Med det sagt kommer fransmannen inte kliva in i LFC och nå Van Dijks nivå direkt, men med tanke på hans kvalitéer och ålder så skulle klubben säkra en av världens mest lovande mittbacksgiganter.

BRA UTGÅNGSLÄGE

Om vi kikar på RB Leipzigs situation så sitter de i en väldigt bekväm sits. Självfallet vore det ett tapp för klubben om Upamecano lämnar, men klubben har redan gjort klart med den lovande 18-årige försvararen Josko Gvardiol från Dinamo Zagreb som ansluter till klubben nästa säsong. Dessutom har RBL redan Ibrahima Konaté (21) och rutinerade Willi Orban (27). Detta betyder att klubben är i ett bra förhandlingsläge.

ANNONS

HÅLL UTKIK

Imorgon tar RB Leipzig emot Manchester United i Champions League-gruppspelet.

Vi får då se om Upamecano kan visa upp sig när han möter PL-motstånd. Detta är en match som Klopp lär hålla ett extra öga på.

Publicerad 2020-10-27 16:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto