Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skräckskadan (?!) i Bayern München efter den tunga ligasegern mot Dortmund

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

I veckan firade Hansi Flick ett år som FCB-tränare. Jag har inte kikat igenom samtliga historieböcker, men jag har svårt att se att någon annan har haft ett mer framgångsrikt debutår som tränare än Flick:

49 matcher:

  • 45 segrar
  • 1 kryss
  • 3 förluster
  • 164:42 i målskillnad

Titlar:

  • Bundesliga
  • DFB-Pokal
  • Tyska Supercupen
  • Champions League
  • UEFA Supercup

Ikväll tog han sin 45:e seger med Bayern München när de vände och vann mot Dortmund. Trots denna betydelsefulla vinst mot ligakonkurrenterna kan Bayern München ha åkt på en oerhörd förlust.

NYCKELSPELAREN

I slutet av första halvleken drar Joshua Kimmich på sig en skada.

Annons

 Det är i skrivande stund fortfarande oklart hur allvarligt det är, men med tanke på Kimmichs reaktion så ser det inte bra ut.

Skulle Kimmich vara långtidsskadad skulle det innebära ett oerhört tapp för Bayern München. Flick har ett starkt manskap, men ingen i Bayern München har de spetskvalitéerna som Joshua Kimmich besitter. Den 25-åriga tysken har under de senaste åren visat vilken viktig roll han har både i klubblaget och landslaget, både när det kommer till det defensiva spelet och det offensiva. Han är navet i spelet, pådrivaren. Hans spelsinne i kombination med tekniken och vinnarmentalitet är alla tränares ”drömcocktail”.

Det återstår att se vad läkarens besked blir.

MÅLFEST

Man kan inte klaga på underhållningsvärdet när det kommer till Bundesliga och speciellt mötena mellan Dortmund – Bayern München. I de senaste åtta matcherna lagen emellan har det sammanlagt blivit 33 mål.

Annons

En av huvudfigurerna bakom dessa mål är självfallet Robert Lewandowski. Den polska anfallsstjärnan har nu gjort 20 mål på 22 matcher mot sin ex-klubb Dortmund.

BREDDEN

Det ska sägas att Dortmund bjöd upp till kamp och ibland hade det spelmässiga övertaget i matchen, men har Bayern spelare som Manuel Neuer och Robert Lewandowski är det svårt att vinna. Det blir inte heller lättare för Dortmund när Bayern kan byta in landslagsmannen Leroy Sané i den andra halvleken. Ännu en gång bjöd Sané på ett spetsigt inhopp – tidigare i veckan hoppade han in och nätade mot Red Bull Salzburg i Champions League och ikväll gjorde han desamma.

Trots att det är tajt i ligatoppen är det svårt att se att Bayern München inte kniper sin nionde raka ligatitel. Frågan är om något lag i dagsläget kan stoppa Bayern München från att vinna titlar?!

Annons
Publicerad 2020-11-07 20:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto