Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan på väg tillbaka (?) – här är nästa spelare Janne borde träffa

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Förra veckan träffades Janne Andersson och Zlatan här är nästa spelare som Janne borde träffa. Han har varit en given pjäs i Bundesliga sedan ett decennium. Efter tio år i Gladbach har Oscar Wendt spelat X matcher i klubben och på så sätt skrivit in sig i historieböckerna. Wendt är den utländska spelare som har genomfört flest tävlingsmatcher i klubbens (Gladbach) historia.

SUCCÉVECKA

Förra onsdagen skruvade Oscar Wendt in en frispark mot Shaktar och gjorde därmed sitt första mål någonsin i Champions League.

I lördags nätade Wendt igen när han sköt in 2:1 målet mot Schalke. En fin vecka för vänsterbacken som gång på gång visar sina offensiva kvalitéer. Något som Kicker också uppmärksammar när de tar ut honom i “omgångens elva”.

Annons

KONKURRENS I KLUBBLAGET

Under samtliga år har Wendt fått regelbundet med speltid i Gladbach, vissa säsonger mer än andra, men han har ständigt varit lojal och gjort ett gediget jobb. I den nuvarande upplagan av Gladbach är den tio år yngre Ramy Bensebaini förstahandsvalet när det gäller VB-positionen, men Oscar Wendt har sin givna plats i truppen. Den mångsidige Wendt har också agerat vänstermittfältare i vissa lägen. En av hans styrkor är att man alltid vet vad man får och att han ständigt håller en hög lägsta nivå.

I de senaste tre matcherna har Bensebaini inte medverkat då han sitter i karantän (Covid-19). Inga problem för tränaren Marco Rose som har kunnat ge Wendt mer speltid och som den 35-årige svensken har visat framfötterna.

Annons

LANDSLAGET

Den 14 januari 2007 gjorde Oscar Wendt sin landslagsdebut när Sverige mötte Venezuela i en vänskapsmatch. Under knappa tio år blev det tyvärr endast 28 matcher i den svenska tröjan innan han i mars 2017 meddelade att han lägger landslagsskorna på hyllan:

”Det var självklart ett svårt beslut, men när jag blev uttagen i onsdags var det på något sätt definitivt att motivationen inte räcker till och med respekt för Janne Andersson och lagkompisarna är därför det allra bästa att avstå landslaget, säger han i en kommentar på förbundets hemsida.”

COMEBACK(?!)

Nu är det ju så att det är Wendt som har tackat nej till landslaget, men vi har ju sett liknande situationer tidigare med till exempel Henrik Larsson. Det är inte säkert att Wendt tackar ja till att vara en del av Sveriges EM-trupp, men det skadar väl inte att ringa? Wendt skulle tillföra en hel del rutin till laget med tanke på att han har spelat i en toppliga under de senaste tio åren.

Annons

Vad tycker du – Wendt tillbaka till landslaget? Jag är i alla fall #teamwendt

PS: I helgens ligafotboll fick vi även se andra svenska spelare i målprotokollet.

Lagkaptenen Branimir Hrgota stod för en assist och ett mål när Greuther Fürth vann med 3:2 mot Nürnberg och därmed tog ledningen i 2.Bundesliga.

Robin Quaison gjorde Mainz enda mål när laget kryssade mot Hoffenheim (1:1).

Publicerad 2020-11-30 10:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto