Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

33 mål på 32 matcher - Haalands makalösa debutår

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

För exakt ett år sedan blev Erling Braut Haaland officiellt en BVB-spelare. När man blickar tillbaka på hans första år i Dortmund kan man inget annat än förundras.

DEBUTEN

Trots att förväntningarna på Haaland var enorma lyckades han överträffa dem direkt i sin debut för Dortmund. Augsburg ledde med 3–1 när Haaland byttes in i den 56’ minuten. TRE minuter senare gjorde Haaland sitt första mål och när klockan stod på 79’ hade 19-åringen fullbordat sitt hattrick och slutresultatet blev 5–3.

Annons

I den andra ligamatchen stod Haaland för två till mål på endast 25 minuters speltid. Han gjorde sammanlagt sju (!) mål och en assist på de tre första ligamatcherna.

CHAMPIONS LEAGUE

Precis som i ligadebuten och cupdebuten så nätade Haaland i sin första CL-match för Dortmund. Det blev två mål för norrmannen när BVB vann med 2–1 mot PSG.

I returmötet mot PSG stod dock Haaland inte för några mål, vilket är den enda CL-matchen hittills som Haaland inte har lyckats näta för BVB. Under samtliga CL-matcher under hösten har Haaland gjort minst ett mål.

NYCKELN

Haaland har gjort en otrolig resa detta år. En av årets många höjdpunkter var när han stod för hela fyra mål mot Hertha Berlin i ligaspelet. Hemmalaget Hertha ledde med 1–0 i halvtid och Dortmund såg allmänt lamslagna ut. I den andra halvleken fick vi dock bevittna något annat.

Annons

Haalands skadefrånvaro har gjort det tufft för Dortmund under de senaste veckorna (endast 5 ligamål på 4 matcher), MEN nu ska ”roboten” vara redo för spel igen. På söndag väntar Wolfsburg i årets första ligamatch. Vi får se om anfallsjuvelen kan överträffa sitt debutår i Dortmund:

PS: Här får ni topp 10 snyggaste målen 2020 i Bundesliga.

Annons
Publicerad 2021-01-01 10:57
Omröstning
Kommer Haaland lyckas göra fler mål 2021?
  • Ja
  • Nej
RÖSTA SE RESULTAT

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto