Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Vet han vad han gör?! Tiden tickar för Lampard

6v

Twitter: @Keven_Bader

Endast tre segrar på de senaste tio ligamatcherna. Det är Chelseas nuvarande formkurva. En spelare som förkroppsligar lagets pressade situation är Timo Werner. Det har kommit till den punkten där det nästan gör ont att se tysken spela.

PROBLEMET

Det är självfallet många bidragande faktorer som leder till Werners usla form:

 • Ny miljö (nytt land och språk)
 • Ny liga
 • Nya lagkamrater
 • Nytt spelsystem

och så vidare.

Spelsystemet tros vara en av de främsta faktorerna till varför Werner inte hittar rätt. Under säsongens gång har Lampard använt tysken på tre positioner: anfallare, vänsterytter och högerytter. Detta är positioner som Werner har spelat på tidigare, men inte i detta spelsystem. Detta är något som hans gamle tränare Ralph Hassenhüttl också nämner i en intervju med Metro där han säger att anledningen till Werners bristande prestationer är att spelet inte har passat honom. Han menar att Werner är en spelare som man måste anpassa spelet kring och att om man gör det kommer man få allt man kan begära från en anfallare.

ANNONS

NY TRÄNARE

I grunden är jag för att se långsiktigt och ge tränare så mycket tid som det är möjligt, något som tyvärr inte är så vanligt i den moderna fotbollen. I Lampards fall är det ännu fler faktorer som också spelar in då han är en klubbikon. Det är inte lätt för en klubb att sparka en person som har varit en av klubbens största spelare genom tiderna. I samma stund måste man vara realistisk och se till verkligheten. Fotbollsromantikern i mig ser gärna att Lampard vänder på denna negativa trend och lyckas nå de höjder som förväntas.

Är Lampard rätt tränare att leda Chelsea? Det finns personer som har betydligt bättre insikt i klubben än vad jag har och som därför skulle kunna ge ett mer kvalificerat svar. Men utifrån det jag ser känns det som att Lampard inte riktigt har kontroll på situationen. Ur ett tyskt perspektiv är det extra tråkigt att se hur han använder sig av Timo Werner och Kai Havertz. Jag har själv sagt inför säsongen att de kommer behöva tid, speciellt Havertz. MEN mitt problem är att jag fortfarande inte riktigt kan se hur Lampard tänker integrera dessa två nyckelvärvningar. Med tanke på hur utvecklingen går börjar folk kategorisera både Havertz och Werner som floppvärvningar, något som är absurt sett till deras kvalitéer och potential. Självfallet har spelarna också ett ansvar i detta, men huvudansvaret ligger på huvudtränaren.

ANNONS

Tiden tickar för Frank Lampard. Enligt The Athletic diskuterar Chelsea möjliga ersättare:

 • Julian Nagelsmann
 • Thomas Tuchel
 • Ralf Rangnick
 • Ralph Hasenhüttl

Det är fyra intressanta tränarkandidater vars spelfilosofi med största sannolikhet skulle passa som handen i handsken till Chelseas nuvarande spelartrupp.

Omröstning
Vem borde vara tränare för Chelsea?
 • Lampard
 • Nagelsmann
 • Tuchel
 • Hassenhüttl
 • Rangnick
 • Annan
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2021-01-20 kl 14:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto