Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sanslösa Haaland och otroliga Lewandowski

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Superlativen har sedan länge tagit slut för att beskriva norrmannen Haaland. Ikväll visade han upp sin enorma kvalité igen – han är som en bulldozer, oavsett vem som står framför honom så ska han fram. Haaland har denna säsong gjort 29 (!) mål på 28 tävlingsmatcher OCH glöm då inte bort att han är född så sent som år 2000. Haaland har verkligen bäddat bra för sig. Han är anfallaren som kommer dominera världsfotbollen de närmaste tio åren och samtliga toppklubbar bör därför bara ta en kölapp för att få chansen att värva målmaskinen.

Annons

Under kvällens match var det väldigt nära att Haaland till och med skulle stå för ett tvättäkta hattrick, men det ville tydligen inte lagkamraten Meunier.

Hade Meunier gjort det rätta och passat till Haaland hade Dortmund kanske stängt matchen – istället tog Bayern München över matchbilden och pressade ner BVB. Lewandowski ville inte vara sämre än 20-åringen och slog till med två baljor innan halvtidsvissling. Det såg länge ut som att matchen skulle sluta oavgjort, men i den 88:e minuten slog Leon Goretzka till med ett mål och Lewandowski satte punkt med ett hattrick. Vilken match! Robert Lewandowski har nu gjort 37 (!) mål på 33 tävlingsmatcher denna säsong – sammanlagt 31 ligamål. Gerd ”Der Bomber” Müllers målrekord från 1972 (40 ligamål) är i fara.

Annons

Sådana matcher som den ikväll får mig att falla om och om igen för Bundesliga. Jag hoppas att ni som inte redan är frälsta får upp ögonen för denna underhållande och fantastiska liga!

Publicerad 2021-03-06 20:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto