Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tränarkarusellen bland topptränarna

Keven Baders Blogg

Twitter:@Keven_Bader

Jogi Löws besked att han kommer lämna det tyska landslaget efter sommarens EM-slutspel har verkligen satt igång tränarkarusellen bland de tyska tränarna. Låt oss kika på de senaste uppgifterna.

JÜRGEN KLOPP (kontrakt med Liverpool till 2024)

Som ni ser i klippet ovan så var det ett tydligt nej från Klopp gällande förbundsjobbet. Frågan är dock om Klopp hade kunnat säga något annat? I den sits som han befinner sig i går det ju inte att börja öppna upp för en potentiell flytt till Tyskland efter säsongen. Han skulle bokstavligen sätta krokben på sig själv i sådana fall. Med det sagt kan Klopps ord självfallet vara sanna, men man bör inte räkna bort den gode Jürgen ur ekvationen helt och hållet. Det tyska förbundet har tidigare varit väldigt tydliga med att de gärna har Klopp på tränarbänken när det är dags för hemma-EM 2024. Under en presskonferens i torsdags sa förbundet att de inte kommer förhandla med en tränare med pågående kontrakt, OM inte alla parter är OK med det.

Annons

HANSI FLICK (kontrakt med Bayern München till 2023)

Trots kontraktet och fjolårets succé är Flicks framtid i Bayern München oviss. Både Kicker och SportBild skriver att det finns en ständig konflikt mellan tränaren och sportchefen Brazzo. Parterna har ofta olika tankar kring spelartruppen, vilket mycket väl kan komma att leda till att Flick flyttar i sommar.

Annons

Förbundets inställning till Flick är positiv. Han var ju assisterande tränare till Löw från 2006 till 2014 och vet därför exakt hur förbundet fungerar. Eftersom att landslagets ”ryggrad” består av FCB-spelare är det också en stor fördel att Flick har varit tränare för Bayern München.

JULIAN NAGELSMANN (kontrakt med RB Leipzig till 2023)

Nagelsmann är inte aktuell för förbundsuppdraget, MEN han är högaktuell för andra klubbar. SportBild meddelade i veckan att om Flick går till Tyskland vill sportchefen Brazzo få in Nagelsmann. Bayerns intresse kring Nagelsmann är inte nytt. Den gamle sportchefen och presidenten Uli Hoeneß ville redan få in den unge Nagelsmann när han tränade Hoffenheim, men så blev det inte.

MEN det är inte bara Bayern som är intresserade av succétränaren. Sedan tidigare har Nagelsmann haft kontakt med Real Madrid och laget sägs nu vilja få in en ny tränare. Samtidigt har uppgifter kommit tidigare i veckan att Barcelonas nygamle president Laporta föredrar Nagelsmann. PL-klubbarna har självfallet också varit med i snacket, speciellt Tottenham där Mourinho har ifrågasatts.

Annons

Det återstår att se vem som vinner kampen om Nagelsmann, i slutändan kanske det blir så att han stannar kvar i Leipzig, han har ju ett kontrakt som sträcker sig till 2023.

 

RALF RANGNICK (kontraktslös)

”Professorn” eller ”Gudfadern” som han kallas har själv sagt att han skulle vara intresserad av uppdraget som tysk förbundskapten.

Annons

Skulle valet falla på Rangnick kommer det bli en del förändringar med tanke på hans starka vilja att ha full kontroll. Förbundet har varit tydliga med att de inte är främmande till att göra större förändringar, för det är just förändringar som behöver göras med tanke på Tysklands utveckling de senaste åren.

OBS – igår meddelade Kicker att Schalke har haft en dialog sedan 2020 med Ralf Rangnick om att han ska ta över som sportchef. Det återstår alltså att se hur länge Rangnick är ”tillgänglig” på marknaden.

MARCUS SORG (assisterande tränare till Löw)

En annan kandidat är Marcus Sorg. Både Löw och landslagsmanagern Bierhoff håller honom högt. Sorg har bland annat varit huvudtränare för Bayern Münchens U17, Tysklands U19 och Freiburg.

Med tanke på övriga kandidater och att förbundet gärna vill få in en ”profil” som kan höja attraktionsvärdet på det tyska landslaget är han nog ett mindre hett alternativ.

Annons

STEFAN KUNTZ (förbundskapten för Tysklands U21)

Kuntz är ytterligare en tränare som sägs vara aktuell för ”Die Mannschaft”. Han har sedan 2016 varit tränare för Tysklands U21-landslag och lett dem till ett EM guld. Det som talar för Kuntz är att han i och med sin tidigare tränarroll i U21 känner till de flesta spelarna i A-laget redan. Förbundet vet vad de får i Kuntz, men precis som i fallet Sorg tror jag inte att Kuntz har tillräckligt ”hög status” för att ses som en toppkandidat. 

Annons

Personligen hade jag helst vilja se Jürgen Klopp som förbundstränare. Han är ”folkets” tränare och han skulle höja Die Mannschaft’s popularitet igen. Med tanke på spelarmaterialet hade han enkelt kunnat applicera sin filosofi. Tyvärr tror jag inte att detta blir fallet, men drömmen om att se Klopp som huvudtränare för Tyskland i (hemma)-EM 2024 lever än.

Publicerad 2021-03-13 07:43
Omröstning
Vem vill du se som tysk förbundskapten?
  • Klopp
  • Flick
  • Sorg
  • Rangnick
  • Kuntz
  • Annan
RÖSTA SE RESULTAT

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto