Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Positiv signal efter höstens bottenlösa mörker

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader (för daglig update)

Fotbollsåret 2020 avslutades på värsta möjliga sätt för Tyskland med en 6–0 förlust mot Spanien. Efter en lång och kall vinter kom beskedet som ruskade om den tyska fotbollen, Löw kommer tacka för sig efter EM. I och med detta pausas generationsväxlingen och allt fokus riktas istället mot EM-titeln.

POSITIVA SIGNALER

Löw har valt att ta ut följande trupp till årets första tre landskamper:

Två nykomlingar i Jamal Musiala (18) och Florian Wirtz (17). Detta är oerhört talangfulla spelare som redan har visat upp en del på den stora scenen.

I den första av de tre VM-kvalmatcherna fick Jamal Musiala göra debut.

Annons

Vi fick se flera positiva tecken i matchen mot Island. Laget såg allmänt mer rörligt ut. Spelare som Kimmich, Goretzka och formstarka Gündogan tog för sig. Just Kimmich stod för ett personbästa i landslagströjan – 163 passningar (150 till rätt adress) i matchen. Bara i den första halvleken blev det 91 vilket faktiskt är mer än vad HELA Island åstadkom (90). Tyskland stod sammanlagt för 972 passningar i matchen och Island för 159. Tydlig dominans också i bollinnehavet för hemmalaget, 81,3 procent.

Annons

Die Mannschaft visade också på stor hunger och starka känslor, vilket Goretzka påpekade efter matchen:

STORA FRÅGETECKNET

I och med Kroos skada fick vi se trion Kimmich, Goretzka & Gündogan i det centrala mittfältet.

En väldigt lyckad kombo med fin dynamik. Kimmich är motorn, Goretzka ”river upp motståndarna” och Gündogan bidrar med sin spelintelligens och framförallt nyfunna näsa för mål. Den stora frågan är hur Löw kommer att hantera lagets mittfältslyx när även Kroos är tillgänglig. Kroos är som bekant Löws favorit (100+ landskamper), men jag är inte ensam om att tycka att Tyskland spel inte gynnas av Kroos närvaro. Det låter kanske galet med tanke på vilken världsklasspelare han är, MEN med tanke på utbudet och spelet Tyskland verkar vilja spela så tycker jag att andra borde gå före.

Annons

CAN NYA HÖWEDES

Eftersom Island inte hotade försvaret särskilt mycket så är det svårt att sia om dess stabilitet. Det man kan läsa utifrån matchen är att Emre Can kanske blir “EM-slutspelets Höwedes”. Den före detta Schalke-mittbacken fick överraskande nog agera vänsterback när Tyskland vann VM 2014. Mot Island var Cans utgångsposition just VB, men när laget hade boll formerade Can en trebackslinje med Rüdiger och Ginter. Samtidigt flyttade högerbacken Klostermann fram som en form av ytter.

Det blir spännande att följa det tyska landslaget under våren. Vem blir Löws ersättare och hur kommer EM-truppen se ut? Det är många frågor som väntar på att bli besvarade.

Publicerad 2021-03-27 08:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto