Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rock’n’roll i Emil Forsbergs RB Leipzig – rekordaffär bekräftad

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader (för daglig update)

Vilken start på veckan. Igår blev det officiellt att RB Leipzigs sportchef, Markus Krösche, lämnar klubben med omedelbar verkan. Idag är Julian Nagelsmann klar för Bayern München.

DE STORA TAPPEN

Vad händer egentligen med RB Leipzig? Klubben som de senaste säsongerna har utmanat i toppen av Bundesliga och visat framfötterna i CL-spelet står nu utan sportchef och tränare till kommande säsong. 

Annons

Markus Krösche som tog över posten som sportchef i RB Leipzig efter Ralf Rangnick sommaren 2019 har nu kommit överens med klubben att avsluta samarbetet (ett år tidigare än kontraktslängden). 

Nu sägs det att Krösche blir Fredi Bobics ersättare i Eintracht Frankfurt. Bobic blev tidigare i vår klar som ny sportchef för Hertha Berlin kommande säsong. 

Annons

Sommaren 2019 var det inte bara Krösche som anlände till RB Leipzig, det var även då Julian Nagelsmann blev huvudtränare för Emil Forsbergs och co.

Herrarnas sejour i RB Leipzig blev inte långvarig, men impakten blev däremot stor. En tredje och andraplats i Bundesliga, en åttondel- och semifinalplats i Champions League och nu har klubben chansen att knipa en cuptitel (de möter Werder Bremen i semin nu på fredag). 

ERSÄTTARE

När det kommer till sportchefsrollen ska nuvarande tekniska direktören Christopher Vivell och marknadschefen Florian Scholz dela på ansvaret fram till sommaren. Det är fortfarande oklart vem som ska ta över posten på lång sikt. Nagelsmanns ersättare sägs bli Red Bull Salzburgs tränare Jesse Marsch. 

REKORDÖVERGÅNG

I och med Nagelsmanns övergång till Bayern München skrivs historia. Ingen tränare har någonsin kostat mer (25 miljoner €).

1. Julian Nagelsmann, RB Leipzig till Bayern München (2021) – 25 miljoner euro
2. Andre Villas-Boas, Porto till Chelsea (2011) – 15 miljoner euro
3. Brendan Rodgers, Celtic till Leicester (2019) – 10,4 miljoner euro
4. Ruben Amorim, Braga till Sporting (2020) – 10 miljoner euro
5. Adi Hütter, Frankfurt till Mönchengladbach (2021) – 7,5 miljoner euro

Annons

Dyraste tränare (övergångar), enligt Transfermarkt.

Ett tydligt statement av Bayern München som också ger Nagelsmann ett 5-årskontrakt. Den stora frågan är nu om Nagelsmann kan hantera den enorma pressen som finns i München? Hittills har Nagelsmann arbetat under ”lättare” förhållanden om man jämför Hoffenheim, RB Leipzig med fjolårets trippelvinnare Bayern München. 

FRÅGOR SOM FORTFARANDE VÄNTAR PÅ SVAR

Det är fortfarande oklart hur RB Leipzig kommer reagera sportsligt på dessa tapp. Klubben kommer dessutom förlora Upamecano (klar för Bayern München) och Konaté (sägs vara klar för Liverpool) till kommande säsong. Det är också osäkert om Emil Forsberg är kvar i klubben när säsongen 21/22 drar igång. Forsbergs kontrakt går ut sommaren 2022 och svensken har varit tydlig med att han inte kommer vara kvar i klubben om kontraktet inte förlängs redan nu. 

Annons

En minst sagt händelserik start på veckan i Tyskland och då har jag inte ens nämnt att Augsburg har kickat sin tränare Heiko Herrlich, tagit in den nygamle tränaren Markus Weinzierl och att Hansi Flicks förmodade övergång till det tyska förbundet. Det är bara att spänna fast sig och hänga med i sillykarusellen.

Publicerad 2021-04-26 14:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto