Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svenskarnas fina målform – här är höjdpunkterna från en händelserik fotbollshelg

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Vi fick bevittna en otrolig fotbollshelg i Tyskland. Klubbrekord slogs, nya ligakontrakt säkrades, CL-platserna delades ut och lag missade chansen att ta en uppflyttningsplats m.m. Här är en överblick på de största händelserna från helgens ligaspel i Bundesliga, 2.Bundesliga och 3.Liga.

BUNDESLIGA

  • Robert Lewandowski gjorde sitt 40:e ligamål och tangerar därmed Gerd ”Der Bomber” Müllers målrekord från säsongen 71/72. Lewy har en ligamatch på sig att försöka slå ett nytt rekord. Bayern möter Augsburg i den sista ligaomgången kommande helg.
Annons

  • Schalke tog sin blott trejde ligaseger denna säsong och hjälpte därmed rivalerna Dortmund att säkra en CL-plats
  • Jadon Sancho gjorde två nya assist i helgen (20 denna säsong) när Dortmund säkrade en CL-plats. Engelsmannen har nu gjort fyra mål och tre assist på de senaste tre tävlingsmatcherna

  • Robin Quaison nätade i helgens ligamatch mot Dortmund och blev därmed spelaren som har gjort flest BL-mål i Mainz klubbhistoria (30).
Annons
  • Werder Bremen har nu tio raka ligamatcher utan seger. Efter helgens förlust ligger laget på en kvalplats inför säsongens sista omgång. Detta har lett till att klubben har kickat sin tränare Florian Kohfeldt och tagit in den gamle tränarlegenden Thomas Schaaf som interimtränare.

  • Inför den sista omgången står det mellan svensklagen Köln (Andersson), Bremen (Augustinsson) och Bielefeld (Nilsson och Linnér) när det kommer till nedflyttningsplatsen bredvid Schalke, kvalplatsen och ett nytt kontrakt i Bundesliga.

2.BUNDESLIGA

  • Branimir Hrgota stod återigen för ett mål och en assist när Greuther Fürth säkrade minst en kvalplats till Bundesliga. Laget har fortfarande chans på en direktplats till Bundesliga (en match återstår i ligaspelet):
Annons

Hrgota har gjort 15 ligamål och 6 assist den här säsongen och är i nuläget på plats två när det kommer till Kickers betygsättning på spelare i 2.Bundesliga denna säsong.

  • HSV missade för tredje säsongen i rad att avancera från 2.Bundesliga till Bundesliga.

  • Kristoffer Peterson gjorde sitt sjätte ligamål för säsongen när hans Fortuna Düsseldorf vann i helgen.

  • Niklas Hult nätade när hans Hannover vann mot St. Pauli
Annons

3. LIGA

  • Dynamo Dresden säkrade uppflyttningen till 2.Bundesliga.

  • Tack vare 1860 Münchens kvittering ,två gånger om, och därmed kryss mot rivalerna Bayern München II (2:2) säkrade den forna storklubben, Kaiserslautern, sitt kontrakt i 3.Liga. Det firade FCK-spelarna på detta sätt:

Publicerad 2021-05-17 09:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto