Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Trotjänarna säger farväl och svensklagen slåss om ett nytt kontrakt

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Idag spelas den sista omgången i Bundesliga. Blickarna kommer främst riktas mot:

  • Bottenstriden
  • Trotjärnarnas farväl
  • Lewandowskis rekordjakt

(SVENSKA) BOTTENSTRIDEN

Inför den sista omgången är det fortfarande oklart vilket lag som kommer åka ner tillsammans med Schalke och vilket lag som kommer behöva kvala sig kvar. Det är tre lag som är involverade i denna bottenstrid:

Samtliga lag har svenska spelare:

  • Arminia Bielefeld: Joakim Nilsson och Oscar Linnér
  • Werder Bremen: Ludwig Augustinsson
  • FC Köln: Sebastian Andersson

Rent formmässigt är det Bremen som ligger allra risigast till. De har inte vunnit på de senaste tio ligamatcherna och de sparkade dessutom sin tränare Florian Kohfeldt efter den förra ligaomgången.

Annons

Samtliga matcher spelas idag klockan 15:30.

TROTJÄRNARNAS FARVÄL

Det är ett par väldigt välbekanta ansikten som säger farväl.

Bayern München

Det är flera spelare som lämnar Bayern München i sommar. De tre som har varit längst i klubben av de som lämnar är:

  • David Alaba – i klubben sedan 2008 (430 A-lagsmatcher)
  • Jerome Boateng – i klubben sedan 2011 (362 A-lagsmatcher)
  • Javi Martinez – i klubben sedan 2012 (267 A-lagsmatcher)

Dessa spelare har vunnit allt som går att vinna med klubben. Både Alaba och Boateng ingår i Bayern Münchens topp 20-lista när det kommer till spelade matcher i klubbens historia.

Detta är tunga tapp för Bayern som dessutom går miste om tränaren Hansi Flick och ass tränarna Miroslav Klose samt Hermann ”Tiger” Gerland som varit tränare/ledare i klubben i över 20 år.

Borussia Mönchengladbach

Annons

Gladbach förlorar Oscar Wendt som har varit aktiv i klubben i tio år och är den utländska spelare som har spelat flest matcher i klubbens historia. Svensken är väldigt omtyckt och har genom åren blivit en publikfavorit.

Sammanlagt har det blivit:

  • 304 matcher
  • 19 mål
  • 21 assist

Hans sista match blir mot Augustinssons Bremen som måste ta poäng för att överleva. Det blir ett riktigt laddat svenskmöte.  

Bayer Leverkusen

Lars Bender, som har spelat i Bayer Leverkusen sedan säsongen 09/10, kommer lägga skorna på hyllan efter säsongen. Den nyss fyllda 32-åringen har spelat 341 matcher för klubben och har tyvärr missat vårsäsongen på grund av en meniskskada. Hans tvillingbror, Sven, kommer också lämna B04 i sommar och avsluta sin karriär. Sven har däremot ”bara” spelat 132 matcher i klubben då han anlände sommaren 2017 från Dortmund där han spelade under den större delen av hans karriär.

Annons

Dortmund

En annan välkänd person som ska lämna Bundesliga är Lukasz Piszczek. Den polska försvararen har varit i Dortmund sedan sommaren 2010 och har spelat 381 matcher i BVB. Det var väldigt vackra scener när Dortmund vann cupen för en vecka sedan och Piszczek firades ordentligt.

En annan BVB-profil vars kontrakt går ut med klubben i sommar är Marcel Schmelzer. Vänsterbacken har varit en del av klubben sedan 2005 och har spelat över 400 matcher i den gula tröjan. För närvarande är 33-åringen skadad, men klubben har sagt att han får köra sin rehab hos dem.

Annons

LEWANDOWSKIS REKORDJAKT

Ingen har nog missat att Lewandowski gjorde sitt 40:e ligamål förra omgången och därmed tangerar Gerd ”Der Bomber” Müllers ligarekord från säsongen 71/72.

Nu ställs Bayern München mot Augsburg i den sista ligamatchen. En match som rent matematiskt inte betyder någonting för klubbarna, men däremot en hel del för Lewy. Gör han ett mål till slår han det ”omöjliga” rekordet, något den polska superstjärnan har varit tydlig med att han vill göra.

Annons

Vi kommer bjudas på en fin dramatisk ligaavslutning!

Publicerad 2021-05-22 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto