Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"Som en valfri tysk bil utan ratt och med trasig växellåda"

Tysklandsbloggen 2021-06-16 10:17

Twitter: @Keven_Bader

Aldrig tidigare har Tyskland förlorat en EM-premiär. Tills igår. Denna förlust svider extra mycket med tanke på revanschlusten som finns i Tyskland efter flera års misär. Att möta den regerande världsmästaren Frankrike är ingen lätt uppgift. Deschamps lagbygge är som en välskött Bugatti som flyger fram på banan. Löw, å andra sidan, ställer upp ett Tyskland som liknar en valfri tysk bil utan styre och trasig växellåda.

TAKTISKT HAVERI

Under de senaste veckorna har Joachim Löw lagt stort fokus på att träna fasta situationer och stärka den defensiva balansen. Igår kan vi konstatera att denna träning inte har burit någon frukt. Tyskland hade flera fina frisparkslägen och hörnor som de inte alls tog vara på och den defensiva balansen ska vi inte prata om.

ANNONS

Det var väldigt tydligt att hemmalaget inte var bekväma med den taktik som Löw hade valt. Spelet var väldigt stabbigt och när väl laget klev in i motståndarens planhalva saknades kombinationsspelet och kreativiteten. Det var många sidledspassningar som slogs alldeles för långsamt. Det ska sägas att detta bara var den andra gången som dessa elva spelare spelade ihop i denna formation. Detta syntes särskilt väl när man såg det väloljade franska bygget.

Löws plan var att attackera via ytterspringarna (Gosens, Kimmich) för att komma förbi den franska muren och därefter hitta in till trion Gnabry, Havertz och Müller. En plan som inte blev så lyckad då tyskarna var alldeles för uddlösa i Frankrikes straffområde.  

ANNONS

DAGS ATT AGERA

Ett avancemang är fortfarande fullt möjligt för Tyskland, men då måste de skrapa fram två fina resultat mot Portugal och Ungern. Jag hoppas att Löw släpper sin envishet och ställer upp med en taktik och formation som är mer bekant för de tyska spelarna. Igår var det väldigt tydligt att Joshua Kimmich saknades något enormt i det centrala mittfältet. All respekt till Kroos och Gündogan, men det saknas ett defensivt ankare som både kan vinna boll på stora ytor och transportera den till sina lagkamrater. Leon Goretzka kommer förhoppningsvis vara tillgänglig när laget ställs mot Portugal. Min dröm är att se honom tillsammans med Kimmich i det centrala mittfältet. Då skulle Löw för en gångs skull utnyttja Bayern Münchens välfungerande mittfältsduo.

Det är självfallet inte bara Löws fel när det inte går Tysklands väg. Spelarna måste också visa framfötterna och briljera på planen, men i slutändan är förbundskaptenen ytterst ansvarig. Löw spelar just nu på sin sista vers. Hans 17 års långa period i landslaget lider mot sitt slut. Nu har han 180 minuter på sig att leda Tyskland till avancemang och förhoppningsvis avsluta sin tid i Tyskland i dur.

ANNONS

Kommentarer

Visa kommentarer
FRÅGA
Kommer Haaland vinna skytteligan i Bundesliga?
  • Ja
  • Nej
RÖSTA SE RESULTAT

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto