Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svenskmöte, pressat storlag, rekordjakten - omgång 2 i Bundesliga stundar

8v

Twitter: Keven_Bader

I tisdags fick vi se Bayern München vinna mot Dortmund i den tyska supercupen (3:1). Därmed kunde Julian Nagelsmann fira sin första ”titel” i tränarkarriären. Nagelsmann själv sa efter matchen att denna titel är en belöning för fjolårets prestationer vilket innebär att den tillhör laget och förra tränaren Hansi Flick.

Nu stundar omgång 2 i Bundesliga med avspark 20:30 ikväll:

Här är några saker att hålla utkik efter…

…den första duellen mellan två tränare från USA i Bundesliga: Jesse Marsch (RB Leipzig) mot Pellegrino Matarazzo (Stuttgart). Detta blir en intressant tillställning där hemmalaget vill revanschera sig efter den överraskande premiärförlusten (1:0 mot Mainz). Det blir inte lätt för Emil Forsberg och Co. då serieledarna Stuttgart går in med ett starkt självförtroende efter deras seger förra helgen (5:1 mot Greuther Fürth).

ANNONS

…Marco Roses negativa trend i Freiburg. Dortmunds nya tränare Rose har de senaste två åren förlorat i Freiburg med sitt före detta lag Gladbach. Nu hoppas han kunna bryta den trenden med BVB. Vi lär återigen få se en högmotiverad Erling Haaland som kommer vilja utöka sin målskörd i Dortmund (62 mål på 61 matcher).

…svenskmötet. Branimir Hrgotas Greuther Fürth åkte på en tung förlust i premiäromgången (5:1 mot Stuttgart). Nu hoppas de på en snabb revansch när de tar emot Joakim Nilssons Bielefeld. Viktiga poäng står på spel för lagen.

… duellen mellan de före detta Bern-tränarna. 2018 tog Gerard Seoane över Young Boys efter tränaren Adi Hütter. Nu ställs de mot varandra med sina nya lag – Seoane med Bayer Leverkusen och Hütter med Gladbach. Båda lagen öppnade säsongen med ett kryss:

  • Union Berlin – Bayer Leverkusen 1:1
  • Gladbach – Bayern München 1:1
ANNONS

…Lewandowski närmar sig ett nytt rekord. Målkungen har nu gjort mål på de senaste 14 tävlingsmatcherna för Bayern München. Endast Gerd ”der Bomber” Müller har en längre målsvit i tysk fotboll, 16 raka tävlingsmatcher. Vi får se om FC Köln lyckas bryta Lewys målskörd eller om den polske superstjärnan går vinnande ur striden:

Här hittar ni det senaste avsnittet av podden ”Stammplatz” – en podd om tysk fotboll. I detta avsnitt pratar jag med Greuther Fürths svenska lagkapten Branimir Hrgota. God lyssning:

ANNONS
Publicerad 2021-08-20 kl 11:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto