Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kapten Forsbergs briljans och stjärnskottets återkomst

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

I vintras försökte de flesta toppklubbarna värva Red Bull Salzburgs jättelöfte Dominik Szoboszlai. Den offensiva mittfältaren hade visat upp sina konster i den österrikiska storklubben och hans valmöjligheter var många. Szoboszlais val föll slutligen på Rasenballsport Leipzig.

Dominik Szoboszlai anlände till Leipzig i slutet på december 2020, men tävlingsdebuten gjorde han inte förrän i augusti 2021. Hans ljumskskada höll honom borta från ligaspelet hela våren och dessutom EM-slutspelet med Ungern. Det var med andra ord en lång väntan för Szoboszlai, men slutligen fick han göra sin efterlängtade debut för RBL och vilken pangstart det blev. Efter knappa tre minuter nätade han i cupmatchen mot Sandhausen och i sin startdebut för RB Leipzig bjöd han på två dunderträffar:

Annons

Den snart 21-årige ungerska landslagsmannen har direkt visat varför han var så attraktiv på transfermarknaden. Det ska bli väldigt spännande att följa hans resa i RB Leipzig. Med hans kreativitet, driv och många andra kvalitéer har Jesse Marsch ännu en kvalitetsspelare till förfogande i mittfältet.

  • Forsberg
  • Nkunku
  • Olmo
  • Sabitzer (lär säljas)
  • Szoboszlai

SKIFTET

Kapten Marcel Sabitzers kontrakt går ut nästa sommar och han har varit tydlig med att han vill höja sin lön, vilket RB Leipzig inte vill gå med på. Ryktena kring en flytt har blivit allt starkare och då hans före detta tränare Nagelsmann nu är Bayern München förväntas han gå dit.

Annons

I helgens 4:0 seger mot Stuttgart hoppade Sabitzer först in i den 69:e minuten, efter att RBL redan hade gjort sina fyra mål. I stället fick Emil Forsberg bära bindeln och vi lär få se honom göra det allt oftare. Tränaren Jesse Marsch håller svensken väldigt högt vilket är en stor anledning till att Forsberg fick ett nytt kontrakt innan EM-slutspelet. Svensken var i en liknande sits som Sabitzer (utlöpande kontrakt), men Marsch sa till klubben att RBL måste förlänga med svensken och så blev fallet. Om Sabitzer lämnar klubben i sommar tror jag att Emil Forsberg kommer att bli utsedd till den officiella kaptenen. Det Forsberg visade upp i fredags när han, med bindeln på armen, ledde sitt lag till en storseger och skrev in sig i målprotokollet stärker bara hans aktier.

RBL-duons insats uppmärksammades också av Kicker som tog ut dem i “omgångens elva”. Emil Forsberg togs även ut i Bilds “omgångens elva”:

KICKER

Publicerad 2021-08-23 09:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto