Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tonåringarnas dominans - framtidens storstjärnor

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Bundesliga är som bekant en liga där många unga lovande spelare får chansen. I helgen fick vi se ett par tonåringar briljera på ett sätt som får vilket fotbollshjärta som helst att hoppa till av glädje.

DORTMUNDS GULDKORN

Samtidigt som 21-årige Erling Haaland levererar mål på löpande band och drar till sig strålkastarljuset har de yngre förmågorna Jude Bellingham och Giovanni Reyna tagit alltmer utrymme i BVB. Under Marco Roses tid har 18-åringarna startat varenda match och senast mot Hoffenheim stod duon för två mål och en assist.

Annons

Rekordunge Youssoufa Moukoko ska heller inte glömmas bort. 16-åringen har än så länge inte lyckats slå sig in i startelvan, men med tanke på hans unga ålder och potential lär vi få se mycket mer av honom under de kommande åren.

BAYER LEVERKUSENS STJÄRNSKOTT

När Kai Havertz lämnade Bayer Leverkusen för Chelsea fick Florian Wirtz kliva fram och han har verkligen tagit vara på denna chans. I lördags gjorde han sitt sjunde ligamål och han är den yngsta spelaren någonsin som nått den siffran i Bundesliga (18 år, 3 månader och 25 dagar).

Wirtz har nu följande siffror i Leverkusens A-lag:

  • 49 matcher
  • 10 mål
  • 10 assist

Nu väntar en vecka med A-landslaget där han nog kommer få sin debut under nya tränaren Hansi Flick.

Annons

ENGLANDS FÖRLORADE SON

Tidigare i år bestämde sig Jamal Musiala (18) att representera Tyskland framför England. Musiala som spelade i Chelseas ungdomsverksamhet flyttade till München på fri transfer sommaren 2019. Sedan dess har den nu 18-årige mittfältaren tagit enorma kliv.

  • Yngsta ligadebutanten för Bayern München (17 år och 125 dagar)
  • Yngsta målskytten i Bundesliga för Bayern München (17 år och 205 dagar)
  • Yngsta Champions League-målskytten för Bayern München (17 år 363 dagar)
  • Yngsta EM-spelaren för Tyskland (18 år och 117 dagar)

I lördags fick Musiala chansen från start när Bayern München tog emot Hertha Berlin och då bjöd han på ännu ett kliniskt mål:

Musiala har inlett säsongen på bästa möjliga sätt. På de senaste tre tävlingsmatcherna har mittfältaren gjort fyra mål. Fortsätter han i denna takt tror jag på en startplats för honom i det tyska landslaget kommande mästerskap.

Annons

VÄRT ATT NOTERA FRÅN FÖRRA OMGÅNGEN…

…Manuel Neuer höll sin 205:e liganolla (på 441 ligamatcher) och har därmed slagit ett nytt ligarekord. Det tidigare rekordet höll ”King Kahn der Titan” (Oliver Kahn, 204 nollor).

…Robert Lewandowski nådde en ny milstolpe i FCB-tröjan. Den polska anfallsstjärnan gjorde sitt 299:e, 300:e och 301:a mål i Bayern München på 333 tävlingsmatcher.

…Christian Streich som snart har varit huvudtränare för Freiburg i tio år når fortfarande nya toppar med laget. Med helgens seger (3:2 mot Stuttgart) har laget sju poäng efter de inledande tre ligamatcherna. Den bästa poängstarten någonsin för klubben i Bundesliga.

Annons

…Union Berlins anfallare, Taiwo Awoniyi, har fått en pangstart på säsongen med sina fem mål och två assist på sex tävlingsmatcher.  

OMGÅNGENS ELVA ENLIGT KICKER

…Mark van Bommels Wolfsburg fortsätter att inkassera seger efter seger. Igår vann ”vargarna” med 1:0 mot Emil Forsbergs RB Leipzig och leder därmed Bundesliga med full pott efter tre spelade omgångar.

Publicerad 2021-08-30 11:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto