Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Äntligen - fotbojorna är upplåsta och glädjen är tillbaka

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Det var länge sedan man fick se en sådan kreativitet, fart, passion och glädje hos tyskarna som i söndags. Matchen mot Armenien var verkligen ett tydligt steg framåt, MEN man ska inte sväva i väg i någon som helst form av eufori med tanke på att motståndet trots allt ”bara” var, med all respekt, Armenien.

VALMÖJLIGHETER

Förra veckan åkte Thomas Müller hem på grund av en skada. Han är en spelare som med största sannolikhet är tänkt att ha en nyckelroll i Flicks landslag. Istället har vi fått se Marco Reus spela på Müllers plats och det med bravur. Inför kvällens match mot Island är dock Marco Reus inte tillgänglig då han också har åkt på en skada. Som tur är har Tyskland en sanslös bredd när det kommer till möjliga ”10or”. Utöver ovannämnda spelare har Die Mannschaft bland annat dessa lirare till förfogande:

ANNONS
  • Florian Wirtz (18)
  • Jamal Musiala (18)
  • Kai Havertz (21)
  • Florian Neuhaus (24)
  • Leon Goretzka (26)
  • Ilkay Gündogan (30)

m.m

I kvällens match hoppas jag på att få se Florian Wirtz agera 10:a. Efter inhoppet mot Armenien tycker jag att Wirtz förtjänar chansen från start. När Wirtz byttes in i den 60:e minuten kom han in med en enorm fart och hunger. Han var hela tiden spelbar och visade hur säker han är med bollen. I slutminuterna stod han dessutom för en assist när han spelade fram till Kerim Adeyemis debutmål.

RIBBAN ÄR SATT

Med söndagens match i bakhuvudet vill nu Flick och co. bygga vidare på detta positiva momentum. I presskonferenserna efter segern mot Armenien har Flick varit väldigt tydlig med att ribban nu är satt. Oavsett motstånd ska Die Mannschaft visa på samma kreativitet, driv och glädje. Det är tydligt att Hansi Flick har pushat spelarna till att våga spela fotboll igen. Under den sista tiden med Löw kändes det som att spelarna hade fotbojor på sig. Spelet gick oftast långsamt och spelarna vågade/fick inte ta egna initiativ. Nu har Flick låst upp samtliga lås och ingjutit mod i alla. Det är en lång väg kvar, men under denna landslagssamling har laget tagit viktiga kliv framåt och framförallt gett hopp och tro om en ljus framtid.

ANNONS
Publicerad 2021-09-08 09:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto