Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sanslösa Bundesliga - nu väntar Champions League

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Vilken omgång Bundesliga bjöd! Dessa två matcher stack verkligen ut:

Bayer Leverkusen – Dortmund (3:4):

Rasenballsport Leipzig – Bayern München (1:4):

Båda dessa matcher var spektakulära och exemplifierar den tyska fotbollen på allra bästa sätt – det var riktig ”Tempofußball” som man så fint säger i Tyskland. För den neutrala tittaren är det underhållning rakt igenom medan det för den subjektiva tittaren även är en känslomässig bergochdalbana.

ANNONS

Personligen blir jag alltid extra glad när jag får se de unga spelarna visa framfötterna såsom Wirtz gjorde mot Dortmund och Musiala mot RB Leipzig. En annan tonåring som hamnade i centrum i helgen var engelsmannen Bellingham när han gjorde en ”Kennedy Bakircioglu”:

Bellingham var i efterhand tydlig med att han inte är ett särskilt stort fan av öl:

THE CHAMPIONS

Nu är det äntligen dags för säsongens Champions League-gruppspel. Från tyskt håll har vi följande lag med i årets CL-upplaga:

  • Bayern München
  • RB Leipzig
  • Dortmund
  • Wolfsburg
ANNONS

RB Leipzig har hamnat i en särskilt knivig grupp.

Inför säsongen tippade jag RBL som ligaetta och det gjorde jag främst i och med deras bredd och spets. Det är alltid förrädiskt att tippa mot Bayern München, men deras brist på bredd och skadebenägna trupp gör att jag tvivlar. Hittills har denna tippning inte gått så bra – tre poäng efter fyra omgångar för RBL i ligaspelet och nu ställs de mot Manchester City i CL-gruppen på onsdag. På förhand ser det inte så ljust ut för dem, men lyckas Emil Forsberg och hans lagkamrater nå upp till sin fulla potential kan de utmana om avancemang på riktigt.

Ser vi till de andra BL-lagens CL-grupper förväntar jag mig att åtminstone två av tre avancerar.

Lätt blir det inte, men goda möjligheter finns definitivt. Både Dortmund och Wolfsburg har hamnat i väldigt luriga grupper. Jag tycker att oddsen är rätt så jämna, men med BVB och WOB:s nuvarande trupper bör de kunna ta en topp två placering i sina respektive grupper. Allmänheten är nog inte särskilt rädda för Wolfsburgs bygge, men jag vill lyfta ett varningens finger då de kollektivt är ett mycket starkt lag.

ANNONS

FLYGANDE START

Det är inte Bayern München, Dortmund eller RB Leipzig som leder Bundesliga i nuläget, utan det är faktiskt Wolfsburg. Nye tränaren Mark van Bommel har (om man bortser från tyska cup-fiaskot) fått en flygande start på sitt nya tränaruppdrag. De har fyra raka ligasegrar bakom sig vilket faktiskt är klubbens bästa ligastart någonsin i BL. Van Bommel är blott den åttonde tränaren (av 444) att uppnå detta i sin debutsäsong i Bundesligas historia.

Wolfsburg har ett starkt bygge. Framåt har laget fortsatt sin anfallsgigant Weghorst och klubben har förstärkt med anfallarna Lukas Nmecha och Luca Waldschmidt. I försvarsledet har Wolfsburg bland annat den eftertraktade mittbacken Maxence Lacroix och den tyska landslagsspringaren Ridle Baku..

Det må vara så att Wolfsburg varken har en Haaland eller en Lewandowski, men de har både en tydlig balans och kollektiv styrka vilket kan ta dem långt både i ligaspelet och i Champions League.

PS. Jag rekommenderar varmt att gå med i Fotbollskanalens Champions League Fantasyliga!

Publicerad 2021-09-13 11:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto