Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Skadan, kicken och förnedringen

Tysklandsbloggen

Twitter: @Keven_Bader

FÖRNEDRINGEN

Ingen har nog missat Bayern Münchens plattmatch mot Gladbach i veckans cuptillställning. Vi fick bevittna något utöver det vanliga. Det annars så stabila och starka Bayern åkte på en 5-0 (!) förlust mot Adi Hütters Gladbach. Detta är den största cupförlusten någonsin för FCB och den lär svida länge. Thomas Müller sa efter matchen att han aldrig har varit med om något liknande. Sportchefen Brazzo pratade om ”blackout” och en insats under all kritik.

ANNONS

Nu blir det intressant att se hur Bayern München reagerar i helgens ligamatch mot Union Berlin som har 21 raka hemmamatcher utan förlust. Det blir ingen lätt uppgift för de regerande mästarna. De har faktiskt aldrig vunnit på Stadion An der Alten Försterei.

KICKEN

Mark van Bommel har fått lämna sin post som huvudtränare för Wolfsburg efter knappa 115 dagar. Det blev sammanlagt 13 tävlingsmatcher som resulterade i fyra segrar, tre kryss, åtta förluster och en målskillnad på 11:18.

ANNONS

In kommer Florian Kohfeldt, före detta tränare för Werder Bremen. 39-åringen tränade Bremens A-lag från november 2017 till maj 2021. Innan dess var han assisterande tränare, huvudtränare för andralaget och juniortränare i Bremens verksamhet.  

SKADAN

Dortmund får just nu klara sig utan sin anfallsjuvel Erling Haaland. Norrmannen har dragit på sig en höftskada och sägs vara tillgänglig som tidigast den fjärde december när laget möter Bayern München. Vissa rapporter säger dock att han missar resterande 2021. Ett oerhört tungt tapp för BVB då Haaland har stått för nästan hela målproduktionen denna säsong:

BVB:s interna skytteliga (mål + assist) 21/22

 1. Haaland – 13 mål + 4 assist
 2. Bellingham – 3 mål + 6 assist
 3. Marco Reus – 3 mål + 6 assist
 4. Hazard – 3 mål
 5. Guerreiro – 3 mål
 6. Brandt – 2 mål + 2 assist
 7. Reyna – 2 mål + 1 assist
 8. Malen – 1 mål + 2 assist
 9. Hummels – 1 mål + 1 assist
 10. Can – 1 mål
 11. Meunier – 0 mål + 3 asisst
 12. Moukoko – 0 mål + 1 assist
 13. Dahoud – 0 mål + 1 assist
ANNONS

Det blir intressant att se om nyförvärvet Malen kommer att kliva fram och frälsa BVB med mål eller om det i stället blir supertalangen Bellingham som får axla rollen som målskytt alltmer nu när Haaland är borta. Engelsmannen har ju definitivt gjort det bra även i Haalands frånvaro:

Dortmund ställs idag mot FC Köln. Ett Köln som har positiv energi från veckan som har gått. Förra ligaomgången lyckades FCK förvandla ett 0-2 underläge till 2-2 mot Bayer Leverkusen och i veckans cupmatch mot Stuttgart vann Köln med 2-0. Den stora vinnaren i detta sammanhang är anfallsgiganten Anthony Modeste. 33-åringen stod för Kölns samtliga mål de senaste två matcherna och har under nya tränaren Steffen Baumgart verkligen hittat rätt – åtta mål på elva tävlingsmatcher.

ANNONS

*Ni får gärna lyssna på det senaste avsnittet av podcasten Stammplatz där den före detta Falkenberg och Häcken-spelaren Gustaf Nilsson gästar och berättar om sin tid i Wehen Wiesbaden. Nilsson leder i skrivande stund skytteligan i 3Liga.

Publicerad 2021-10-30 09:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto