Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Orimligt - priset tappar sin trovärdighet

Tysklandsbloggen

Twitter: @Keven_Bader

Det är inget snack om att Lionel Messi är en av världens bästa spelare genom tiderna, men att han får ta emot Ballon d’Or-pokalen för kalenderåret 2021 är ett skämt. Trots att Messi har lett sitt Argentina till en efterlängtad titel (Copa America) och stundtals visat sina höjder i både Barcelona (under våren) och i PSG (under hösten) har han ändå sett rätt så blek ut under hösten.

Det finns så många olika aspekter att ta hänsyn till och i slutändan är juryn sällan helt objektiv i sin bedömning. Något som verkligen blir tydligt under sådana här prisutdelningar är att de offensiva spelarna gynnas något otroligt. Det är i grunden enklare och för de allra flesta mer attraktivt att räkna poäng (mål plus assist) än att räkna vunna dueller eller andra defensiva siffror. Detta är också tydligt när vi kikar på de senaste 20 vinnarna:

ANNONS

Jag vill verkligen understryka att det alltid är svårt att utse en vinnare med tanke på alla parametrar man ska ta hänsyn till och jag har också fallit i fällan att höja de offensiva spelarna framför de defensiva. Det vi kan konstatera är att sådana här priser i slutändan är en form av popularitetstävling. Det är svårt att vara objektiv och ge samtliga aspekter rätt vikt, men i slutändan måste ett val göras. 


I min ögon borde Robert Lewandowski fått priset. Det kanske inte är någon stor överraskning med tanke på min förkärlek till Bundesliga, men jag tycker inte att någon annan spelare har utmärkt sig mer eller hållit en lika hög nivå under kalenderåret 2021. Lewy har varit tongivande i både klubb och landslag och hans siffror talar sitt tydliga språk:

ANNONS
  • 54 matcher (klubb + landslag)
  • 64 mål
  • 10 assist
Publicerad 2021-11-29 22:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto