Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Haalands gyllene läge att sänka Bayern München

Tysklandsbloggen

Twitter: @Keven_Bader

DER KLASSIKER – modern tids största match i Tyskland. Ikväll kommer vi få se Dortmund ta emot Bayern München. Som alltid är reagerande mästarna från München favoriter, MEN spänningen lever trots allt.

HAALANDS DRÖMCOMEBACK

Förra helgen skrev jag om BVB:s nytända hopp i och med Haalands comeback…

Erling Haaland startade på bänken mot Wolfsburg, men i den 73:e minuten byttes han in. Det tog knappa åtta minuter innan han nätade och därmed gjorde sitt 50:e ligamål i sin 50:e (!!) BL-match. Helt otroligt!

ANNONS

Haaland blev i och med detta den yngste spelaren att nå 50 BL-mål någonsin:

Haaland: 50 mål 

Seeler: 44 mål

Konietzka: 41 mål

Grafite: 40 mål

Hrubesch: 38 mål

Matischak/Luca Toni: 36 mål

Nu har Haaland siktet inställt på att sänka Bayern München och vinna mot Rekordmeister för första gången. Samtliga av hans fem tidigare matcher mot FCB har nämligen resulterat i förlust. Det ska dock sägas att Haaland som enskild spelare har gjort det bra mot Bayern München; fyra mål och en assist på fem matcher är starka siffror.

FRÅGETECKEN

Dortmund kommer få klara sig utan Thorgen Hazard ikväll (karantän). Det är också osäkert om den dynamiska mittfältaren Jude Bellingham kommer till spel då han fick ett slag mot knät förra veckan mot Sporting Lissabon. Engelsmannen har enligt mig och många andra varit en av de bästa spelarna i Dortmund denna säsong. 18-åringen har blivit en nyckelspelare i BVB:s mittfält där han tillför oerhört mycket i såväl det offensiva som det defensiva. Sammanlagt har Bellingham gjort sju assist och tre mål denna säsong.

ANNONS

LEWANDOWSKIS REVANSCH

Det undgick nog ingen att Robert Lewandowski inte vann Ballon d’Or. Ett bittert bakslag för anfallsstjärnan som har ett magiskt kalenderår bakom sig. Men istället för att deppa ihop la Lewy in ett extra träningspass i veckan för att ladda upp inför ”Der Klassiker”.

ANNONS

BAYERN MÜNCHENS OROSMOLN

Det finns flera orosmoln i det bayerska lägret, och särskilt två av dem har varit uppmärksammade av de tyska tabloiderna de senaste dagarna. I klippet nedan ser ni vad som hände på årsmöte i slutet av förra veckan.

När det kommer till det andra stora orosmolnet hos FCB gäller det en spelare som inte är tillgänglig:

Joshua Kimmich testades förra veckan positivt för corona och befinner sig just nu i karantän. Detta betyder att den tyska landslagsmannen missar dagens toppmöte mot Dortmund. Ett oerhört tungt tapp för Bayern München då Kimmich är en av de viktigaste pusselbitarna i FCB-bygget.

ANNONS


Förutom Joshua Kimmich är också följande spelare inte tillgängliga ikväll:

  • Choupo-Moting (Covid)
  • Stanišić (skadad)
  • Sarr (skadad)
  • Sabitzer (skadad)

Sedan finns det även två frågetecken kring:

  • Goretzka (haft knäproblem, 60:40 chans att spela idag enligt Nagelsmann)
  • Gnabry (fick avbryta träningen igår, osäker till spel)

EN TAKTISK KAMP

Det blir en väldigt intressant match i matchen mellan BVB-tränaren Marco Rose och FCB-tränaren Julian Nagelsmann. Ingen av dessa två tvekar när det kommer till att skruva på sina formationer och i ett sådant viktigt möte som detta lär dessa båda herrar ha ruvat på sin formel riktigt länge.

ANNONS

Min magkänsla säger 60/40 fördel Bayern München. Vi kommer få se en spektakulär tillställning som med största sannolikhet kommer bjuda på flera mål. Båda lagens försvar har sett svajiga ut under säsongen och om kvällens match följer den redan inslagna vägen så blir det åka av:

  • 333 BL-mål (207 av Bayern München och 126 av Dortmund)
  • 104 BL-dueller
  • Målsnitt på 3,2
Publicerad 2021-12-04 08:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto