Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Galna Bundesliga - tränarens avsked, målfest och Bellinghams uttalande

Tysklandsbloggen

Twitter: @Keven_Bader

Helgens BL-omgång bjöd på stora rubriker, både på och utanför planen. Låt oss kika lite närmare på snackisarna. 

DOMARSNACKET ÖVERSKUGGADE TOPPMÖTET

I lördags fick vi bevittna en extremt underhållande tillställning när Dortmund tog emot Bayern München. En match som bjöd på fart, mål och dramatiska scener. I slutändan vann Bayern München toppmötet efter en omdiskuterad situation. Bayern München fick en straff i slutskedet av matchen. Dortmund var extremt arga över situationen, men det som eldade igång det hela ytterligare en nivå var att domaren Felix Zwayer i ett tidigare skede av matchen inte tittade på reprisen när Marco Reus fälldes av Lucas Hernandez i straffområdet. BVB-tränaren, Marco Rose, kunde inte hålla inne känslorna och skickades upp på läktaren efter starka protester.

ANNONS

Bellinghams uttalande efter matchen är det som det snackas mest om i tysk media. Det finns två tydliga läger – det ena lägret säger att Bellingham gjorde fel i att uttala sig på det sättet, samtidigt som det andra lägret säger att engelsmannen inte gjorde något fel alls. Dortmunds vd, Hans-Joachim Watzke, är en av de som stöttar Bellinghams uttalande.

ANNONS

”Jude kränkte inte någon, utan han konstaterade fakta. Jag kan inte tänka mig att han kommer bestraffas för det.”

Watzke

Jude Bellingham har polisanmälts och tyska förbundet kikar också på ärendet. 18-åringen kan få betala rekordböter.

KICKEN

I fredags förlorade RB Leipzig sin tredje raka ligamatch i Bundesliga, något som aldrig tidigare har hänt i klubbens historia. Efter matchen sa RBL-bossen Oliver Mintzlaff att det var en bedrövlig insats och att klubben kommer agera inom kort. Herr Mintzlaff höll sitt ord för bara några timmar senare, på lördagsförmiddagen, fick tränaren Jesse Marsch kicken. Marsch som tillsattes i somras som ersättare till Julian Nagelsmann får redan nu packa ihop sitt bagage och lämna Leipzig. 

  • 21 tävlingsmatcher
  • 8 segrar 
  • 4 kryss 
  • 9 förluster 
  • 43:31 i målskillnad 
ANNONS

Jesse Marsch siffror i RB Leipzig. 

Marsch hade tydligen redan efter sju omgångar i Bundesliga sagt till RBL:s styrelse att han inte känner att han är rätt person att leda laget. Detta bekräftade Mintzlaff i söndagens program ”Doppelpass”. Enligt Kicker är PSV-tränaren, Roger Schmidt, högst upp på RB Leipzigs önskelista. Schmidt har också ett förflutet i RB-koncernen (tränare i Red Bull Salzburg 2012-2014). 

MÅLFEST

Helgens omgång bjöd på galna 4,5 mål i snitt per match. Ett helt galet målsnitt:

Vi fick bland annat se Patrik Schicks målshow och Freiburgs galna första halvlek mot Gladbach:

ANNONS
Publicerad 2021-12-06 11:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto