Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lista: Här är årets utmärkelse

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Ännu ett år har gått, men innan vi vänder blad så tänkte jag dela ut några utmärkelser inom den tyska fotbollen.

ÅRETS…

…efterlängtade farväl

Det har länge gått käpprätt åt helvete för Löws Tyskland – VM-fiasko, miserabla resultat på löpande band och ännu ett bortkastat mästerskap i somras. Joachim Löws avgång var efterlängtad bland de tyska fansen.

…revansch

På självaste julafton (2020) fick Thomas Tuchel sparken från PSG. Detta var såklart bittert för den tyska tränaren, men han fick sin revansch. Knappa fem månader senare lyfte han Champions League-pokalen med Chelsea som PSG så länge har eftersträvat. Tuchel vann dessutom UEFA Super Cup och priset som ”årets tränare”, enligt UEFA.

Annons

…förvandling

Han har länge ifrågasatts och har till och med buats ut av sina egna supportrar, men efter höstens förvandling och fina prestationer har Leroy Sané definitivt gett kritikerna svar på tal.

…jubileum

Idag för tio år sedan tog Christian Streich över rollen som huvudtränare för Freiburg. Sedan dess har han lett laget på ett extraordinärt sätt. Med små medel har han gång på gång visat vilken skicklig tränare han är. Nu vilar Freiburg under vinterpausen på en historisk tredjeplats i Bundesliga efter höstens starka prestationer (klubbrekord).

…tonåring

Det finns, som ni vet, väldigt många duktiga tonåringar inom den tyska fotbollen. Den som har stuckit ut mest är enligt mig Florian Wirtz. Han fick den otacksamma uppgiften att fylla Kai Havertz skor när han lämnade B04 sommaren 2020 och som han har lyckats med det. På kort tid har den nu 18-årige mittfältaren blivit en nyckelspelare i Leverkusen.

Annons

…målkung

Han har gjort 69 mål på 59 tävlingsmatcher och sammanlagt 43 ligamål under kalenderåret 2021 vilket är ett nytt ligarekord. Robert Lewandowskis rekordlista är lång och en motivering för varför han är årets målkung är därför överflödig.

…comeback

Det var nog många som hade räknat bort Anthony Modeste. Den franska targetanfallaren har haft ett par tunga år bakom sig och med tanke på hans ålder (33) räknade de flesta med att han hade gjort sitt i Bundesliga. Under nya tränaren Steffen Baumgart har dock Modeste vaknat på nytt vilket hittills har resulterat i elva ligamål på 17:e matcher. Senaste gången han slog till med 10+ mål var säsongen 16/17 (25 ligamål).

Annons

…nedmontering

Från att vara starka titelkandidater och avancera långt i CL-slutspelet kämpar nu RB Leipzig om att nå en Europaplats i Bundesliga. Sommarens transferfönster slog hårdare än väntat och tränarbytet under hösten har inte precis stärkt ledningens aktier.

 …kittlande övergång

Efter många använda livbojor fick slutligen Ole Gunnar Solskjær lämna sin post som huvudtränare för Manchester United och Ralf Rangnick har tagit över. Ett oerhört intressant och spännande drag av United. Med tanke på Rangnicks historik och Man Uniteds potential kan detta bli just vad storklubben har suktat efter sedan Sir Alex-dagar.

vändning

När den första omgången 2021 i 2.Bundesliga spelades var St. Pauli på en nedflyttningsplats i ligan. Under våren lyckades laget säkra ett nytt kontrakt och efter de inledande 18:e matcherna av den nuvarande säsongen hittar vi St. Pauli på plats 1 i 2.Bundesliga. Vi får se om Timo Schultz lyckas leda Pauli till Bundesliga för första gången på över tio år.

Annons

…two-face

Borussia Mönchengladbach. Lyckas ett och samma lag desarmera och köra över Bayern München med 5:0 för att endast några veckor senare förlora med 6:0 mot Freiburg förtjänar laget att få stämpeln som ”årets two-face”.

…galnaste ligamål

Det är svårt att slå Nadiem Amiris sanslösa mål mot Eintracht Frankfurt. Ett mål man inte kan sluta titta på:

…assistkung

Åren går men Thomas Müller fortsätter att leverera. 32-åringen har redan under pågående säsong gjort 17 assist på 26 tävlingsmatcher, och sammanlagt 15 assist i ligaspelet. Fortsätter han på denna inslagna väg slår han det nuvarande ligarekordet som han själv står för (21).

Annons

Jag önskar er alla – Frohes Neues Jahr!

PS: Härligt initiativ med Bundesliga.se

Publicerad 2021-12-31 08:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto