Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Säsongens värvning – borde vara given i landslaget nu

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Förra säsongen överraskade Branimir Hrgota och hans Greuther Fürth hela 2.Bundesliga med att ta en direktplats till Bundesliga. Detta är klubbens andra avancemang till högsta ligan. I Fürth spelade då den rätt så okände spelaren David Raum. En spelare som nu har tagit tysk fotboll med storm.

GULDÅRET 2021

Förutom att David Raum tog en BL-biljett med sin moderklubb Greuther Fürth tog han även EM-guld med Tysklands U21, deltog i Tysklands OS-trupp och debuterade i A-landslaget.

Annons

Mitt i allt detta värvade dessutom Hoffenheim den 23-årige vänsterspringaren på fri transfer som verkligen har visat sig vara ett dunderkap.

SUCCÉSTARTEN

Det var få som trodde att Raum skulle bli en nyckelspelare i Hoffenheim när han anlände i sommar, men som han har levererat. Han har spelat 17 av 18 ligamatcher denna säsong, varav 16 från start.  

I Sebastian Hoeneß Hoffenheim har Raum växlat mellan att spela vänsterback i en fyrbackslinje och att spela vänstermittfältare i en 3-4-3 formation. Med sin enorma lungkapacitet har han förmågan att täcka en hel kant, därmed tillför han väldigt mycket både defensivt och offensivt till sitt manskap. Denna säsong har han redan stått för sex assist och två mål.

Annons

NYTT KONTRAKT (!)

Det har inte ens gått ett år sedan Raum skrev på för Hoffenheim, men redan nu skriver Kicker att Hoffenheim planerar att erbjuda Raum ett nytt kontrakt. Förutom en löneökning sägs det att en utköpsklausul ska skrivas in i kontraktet. En klausul som ska ligga på runt 30 miljoner euro, men denna ska först vara aktuell från sommaren 2023. Därmed försöker Hoffenheim försäkra sig om att den nyblivne landslagsspelaren stannar i klubben.

LANDSLAGET

I september gjorde Raum sin A-landslagsdebut för Tyskland. Det blev sju minuter mot Armenien. Därefter har han fått spela två matcher (90 min).

Annons

Som bekant har Tyskland haft problem på vänsterbackspositionen sedan Philip Lahm la skorna på hyllan efter VM-guldet 2014. Därefter har flera olika spelare fått chansen på VB-positionen, men ingen har riktigt övertygat i längden. Jag tror dock att Raum är den spelare som Tyskland så länge har eftersökt. Med sin höga lägsta nivå och styrkor i såväl det defensiva som det offensiva spelet anser jag att han är den perfekta vänsterbacken för Hansi Flicks Tyskland. Flick tycker om när hans ytterbackar ger understöd i det offensiva spelet samtidigt som de har de defensiva kvalitéerna. Om inget extremt oväntat händer kan jag svära på att Raum tar plats i Tysklands startelva i årets VM-slutspel.  

Publicerad 2022-01-15 09:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto