Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Manchester "Kindergarten" United

Tysklandsbloggen

Twitter: @Keven_Bader

Den 3 december blev Ralf Rangnick officiellt interimtränare för Manchester United. Hans inledande månad har varit turbulent, både på och utanför planen. Sett till resultaten hade det kunnat vara värre, men även bättre:

  • 9 matcher
  • 5 segrar
  • 3 kryss
  • 1 förlust
  • 13:7 i målskillnad

Det som framförallt skrämmer United-fansen är nog de senaste veckornas svaga laginsatser. Visst, United har stundtals visat det man förväntar sig under Rangnicks styre, dvs. hög intensitet och aggressivt presspel. Överlag har dock deras spel varit krystat och vi har fått se på flera halvdana insatser. Till deras försvar har det endast gått några veckor sedan Rangnick tog över och att byta taktik och spelfilosofi är inte något man gör över en natt. Det som dock är skrämmande är hur spelarna har agerat utåt i flera fall. Bland annat sa Luke Shaw efter förlusten mot Wolves att laget hade bristande motivation.

ANNONS

Förlåt, men hur är det ens möjligt?

Är man en professionell fotbollsspelare för Manchester United är motivation det sista som ska saknas. Detta visar återigen på det faktum att denna klubb har misskötts de senaste åren efter Sir Alex glansdagar. Det är också uppseendeväckande att spelarna har gnällt över Rangnicks nya träningstider på eftermiddagarna då de anser att det är för sent (start 17:00). Spelarna är inte heller nöjda över alla anvisningar och den intensiva spelstil som Rangnick vill genomföra. Utifrån det som skrivs i media så påminner Manchester United om ett förvuxet kindergarten. Under Ole Gunnar Solskjærs styre kammades det ofta medhårs, men nu när Rangnick har tillträtt och börjat ställa krav, utan att vara rädd för konflikter, verkar spelarna bli helt tafatta.

Nu har jag bara riktat kritik mot spelarna. Ralf Rangnick är självfallet inte fläckfri. Hans uppgift som huvudtränare är att övertyga och leda manskapet mot lagets målsättningar. Han har dock inte haft så mycket tid på sig att applicera sin filosofi. Det ska bli intressant att följa Rangnicks tid i Manchester United. Frågan är om klubbledningen kommer ge honom de befogenheter som krävs för att genomföra de förändringarna som han anser är nödvändiga för klubbens framtida utveckling. Tidigare i veckan kom uppgifter om att Rangnick har informerat ledningen om vilka spelare han inte anser håller måttet för att få spela i klubben. Lagkaptenen Harry Maguire och landslagskamraterna Luke Shaw och Aaron Wan-Bissaka nämndes. Denna, inte så profilsvaga, trio måste enligt Rangnick ersättas. Detta är såklart ett hårt slag för Uniteds ledning som la en rekordsumma på lagkaptenen Harry Maguire. Personligen är jag inte överraskad över Rangnicks bedömning. Maguire är en bra spelare, men han fyller inte kostymen när det kommer till att vara den ledande försvararen och dessutom kapten för Manchester United.  Personerna som var inblandade i denna värvning bör ifrågasättas ordentligt, något som också den gamle försvarsgiganten Jaap Stam har påpekat.

ANNONS

Men för att avsluta i dur ska vi lyfta fram den svenska supertalangen Anthony Elanga. 19-åringen har fått flertal chanser i A-laget under Rangnick och som han har tagit vara på dem. Senast i veckan bjöd Elanga på ett riktigt klassmål när Manchester United vann med 3-1 mot Pontus Janssons Brentford. Rangnick berättade att Elanga var nära på att lånas ut när Rangnick anslöt till klubben, men Rangnick bestämde att Elanga skulle stanna. Hittills har detta visat sig vara helt rätt val. Vi får hoppas att Elanga fortsätter på denna inslagna väg och etablerar sig i United.

Publicerad 2022-01-22 08:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto