Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svenskduell - positiva vindar i Leipzig

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Efter en tung och seg höst för RB Leipzig har de nu fått luft under vingarna med nya tränaren Domenico Tedesco. Nu väntar Alexander Isaks Real Sociedad i Europa League-slutspelet, ett dubbelmöte som Forsberg och Co. har alla möjligheter att ta sig förbi.

STARK FORM

Dominico Tedesco har verkligen fått igång RB Leipzig. Efter nio inledande matcher har RBL följande siffror:

  • 6 segrar
  • 1 kryss
  • 2 förlust
  • 20:9 i målskillnad

Med nyfunnen styrka och en nästintill skadefri trupp har RB Leipzig siktet inställt på sin första stora titel. Ser vi till truppen anser jag att kvalitén finns där för att nå detta mål, speciellt nu när lagets försvarsspel har blivit stabilare och flera offensiva pjäser visar framfötterna, såsom Nkunku. Just fransmannen har verkligen haft en blomstrande säsong så här långt. Med sina 19 mål och 13 assist är han den poängstarkaste spelaren i RBL denna säsong, vilket inte har gått obemärkt förbi. Flera storklubbar har börjat visa sitt intresse för 24-åringen och det mesta pekar på att Nkunku kommer lämna Leipzig i sommar.

Annons

ROTATIONEN

Då nästan hela truppen är tillgänglig har Tedesco ett lyxproblem när det kommer till att bestämma vem som ska spela i det offensiva mittfältet. Förutom Emil Forsberg är också Dani Olmo och Dominik Szoboszlai aktuella för denna position. Tedesco berättade till SportBild i veckan att han har en tydlig plan på hur han löser detta “problem”:

Det viktigaste är tydlig kommunikation. Jag pratar med spelarna och berättar till dem hur mycket speltid de kommer få. Om alla levererar lika bra ute på planen kommer de få lika mycket speltid.

TITELDRÖM(ARNA)

Förra säsongen förlorade RB Leipzig mot Dortmund i den tyska cupfinalen. En tung smäll för klubben som länge har suktat efter sin första stora titel. Denna säsong har dock RBL ett gyllene läge att vinna cupen:

Oddsen är inte lika låga för en titelchans i Europa League, men med det fina självförtroendet som laget besitter och en del flyt kan det bära hela vägen fram till final.

Annons

”KÄRT” ÅTERSEENDE

SportBild uppmärksammar att flera välbekanta ansikten återvänder till Tyskland i och med Real Sociedads match i Leipzig mot RBL.

”Återkomsten av de misslyckade”

  • Alexander Isak (Dortmund)
  • Adnan Januzaj (Dortmund)
  • Mikel Merino (Dormtund
  • Alexander Sörloth (RB Leipzig)

Hårda ord av SportBild. Det återstår att se vem som skrattar sist, men vi kan i alla fall redan nu vara säkra på att det blir ett sevärt möte ikväll.

Publicerad 2022-02-17 11:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto