Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rafflande cupsäsong - otippade semifinalister

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Lördagen den 21 maj får vi bevittna årets cupfinal i Tyskland. I dagsläget är det fortfarande oklart vilka två lag som kommer att göra upp om titeln, men vi kan redan nu konstatera att vi står inför en speciell final då endast ett av de återstående fyra lagen har vunnit titeln tidigare.

OTIPPADE SEMIFINALISTER

Bayern München är den klubb som har vunnit flest cuptitlar genom åren. Sammanlagt har det blivit 24 finaler och 20 titlar:

Ser vi till de senaste tio vinnarna har det främst stått mellan Bayern München och Dortmund med endast ett par undantag:

Denna säsong kan dock den neutrala åskådaren glädja sig åt fyra rätt så otippade semifinalister:

Annons
  • Hamburg (2.Bundesliga)
  • Union Berlin (Bundesliga)
  • Freiburg (Bundesliga)
  • RB Leipzig (Bundesliga)

Ser vi på pappret är självfallet Hamburg det lag som har högst odds att vinna cuptiteln, men samtidigt är HSV den enda av de ovanstående klubbarna som har vunnit titeln tidigare. Vi får dock backa bandet hela vägen tillbaka till 80-talet, rättare sagt säsongen 86/87. Då vann HSV med 3:0 mot Stuttgart Kickers. Klubben vann då sin tredje DFB-Pokaltitel någonsin. Detta var faktiskt också den senaste titeln som storklubben har vunnit.

Favoriterna till att plocka hem årets titel är RB Leipzig.  Emil Forsbergs lag gick till finalen förra säsongen, men då förlorade de mot Dortmund. Nu har RBL ett gyllene läge att vinna sin första klubbtitel någonsin. Med tanke på den nya tränaren Tedescos positiva inverkan på laget och spelare som Nkunku är det svårt att se något annat lag som segrare den 21 maj.

Annons

Union Berlin och Freiburg ska dock inte underskattas. Två lag som med begränsade medel har åstadkommit fantastiska resultat.

Union Berlin har spelat en DFB Pokalfinal tidigare, säsongen 00/01 mot Schalke. Då blev det en 2:0 förlust. Laget lirade då i 2.Bundesliga. Nu under Urs Fischer har Union på kort tid etablerat sig i Bundesliga. Något som sannolikt gör en cupseger ännu mer eftersträvansvärd för Union-fansen är att finalen spelas på Olympiastadion, Hertha Berlins hemmaplan.

Om vi ser till Freiburg så knep de sin semifinalplats bokstavligen i den sista förläningsminuten när laget vann med 2:1 mot Bochum:

Annons

Christian Streichs Freiburg har stått i cupsemin tidigare, men klubben har aldrig deltagit i en cupfinal. Vore verkligen mäktigt om Streich får kröna sin långa tid i Freiburg som huvudtränare (29 december 2011) med en titel.   

Ikväll genomförs lottningen klockan 19:45 och semifinalerna kommer spelas den 19 och 20 april.

Publicerad 2022-03-06 08:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto