Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klubbens bästa säsong inom räckhåll - titeldrömmen lever

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

I höstas stod RB Leipzig för sin sämsta ligastart någonsin i Bundesliga. Laget lyckades endast plocka en enda seger på de fem inledande ligamatcherna. Den negativa trenden fortsatte under hela hösten vilket resulterade i att den nyblivne tränaren Jesse Marsch fick lämna sin post som huvudtränare. In kom istället Domenico Tedesco, ett val som har betytt oerhört mycket för klubben. Nu är RBL bara veckor ifrån att kunna genomföra sin bästa säsong någonsin.

Annons

TREDJE GÅNGEN GILLT (?!)

Det blev lite déjà vu-känsla förra veckan när Emil Forsberg återigen stod som cuphjälte efter att ha gjort det avgörande målet i semin:

Vi fick bevittna liknande scener förra våren när han sköt RBL till cupfinal efter ett sent mål mot Werder Bremen:

Nu har RB Leipzig ett gyllene läge att knipa sin första titel någonsin när de ställs mot Freiburg i cupfinalen den 21 maj.

Annons

Detta är faktiskt tredje gången på fyra år som Forsbergs Leipzig står i den tyska cupfinalen:

  • Säsongen 18/19: Bayern München – RB Leipzig (3:0)
  • Säsongen 19/20: Bayern München – Bayer Leverkusen (4:2)
  • Säsongen 20/21: Dortmund – RB Leipzig (4:1)
  • Säsongen 21/22: Freiburg – RB Leipzig (?)

EUROPISK FINAL INOM RÄCKHÅLL

Innan det är dags för RB Leipzig att resa till Berlin för att försöka knipa den tyska cupen ska laget ställas mot Rangers i Europa League-semifinalen. Ett Rangers som tidigare i våras slog ut ett svajigt Dortmund. Nu får Rangers ta sig an Domenico Tedescos väloljade RB Leipzig som har stått för ett starkt 2022.

I dagsläget har jag svårt att se RBL kasta bort detta. Laget har visat både på en fin spets och bredd under Tedesco. En spelare som har stuckit ut denna säsong och levererat i princip i varje match är fransmannen Christopher Nkunku. 24-åringen har varit en gigant på planen med sina 30 (!) mål och 20 assist på 46 tävlingsmatcher.

Annons

Får vi en heltysk final i Europa League? Oddsen är på RB Leipzigs sida, men det blir desto svårare för Eintracht Frankfurt som möter West Ham. Det är däremot absolut inte omöjligt att vi får njuta av två BL-lag i Sevilla den 18 maj. Skulle antingen RBL eller Eintracht ta hem Europa League är det den första tyska segern i Uefa-sammanhang (UEFA-pokalen/Europa League) sedan Schalkes seger 1997.

Annons
Publicerad 2022-04-28 12:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto