Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Företrädaren blir ersättaren efter en usel säsong

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Kritiken har funnits där hela tiden, men ändå trodde få att Dortmund skulle ta i med hårdhandskarna och sparka tränaren Marco Rose. Men nu är det officiellt. Herr Rose får kicken som huvudtränare för Dortmund efter bara en säsong. En usel säsong när man väl blickar tillbaka.

JOJO-LAG

Dortmund bjöd verkligen på blandat resultat denna säsong:

  • Förlust mot ärkerivalen Bayern München
  • Storseger mot Besiktas i Champions League
  • Poängtapp mot nykomlingen Bochum
  • Seger mot Fürth
  • Förlust mot bottenlaget Hertha Berlin-> och detta var bara inom loppet av en månad. Dortmund har verkligen symboliserat ett ”jojo”-lag. Ena matchen kunde de bjuda på bländande fotboll för att bara ett par dagar senare se ut som ett helt annat lag.

ANNONS

CUPFIASKOT

Att begära ligaseger är svårt med tanke på Bayern Münchens dominans, men att de åtminstone ska ta sig långt i de cuper de är delaktiga i är ett måste. Detta kan Marco Rose inte säga att han lyckades med. Trots en rätt så ”tacksam” CL-grupp blev det inget CL-slutspet:

Istället fick BVB nöja sig med slutspel i Europa League, en turnering som både klubben och fansen gärna hade vunnit. Europa League-resan blev dock väldigt kort – hemmaförlust mot Rangers (2:4 !) och kryss i Skottland betydde att Dortmunds Europaäventyr var slut för säsongen.

Bara en månad innan EL-debaclet hade Dortmund dessutom åkt ur tyska cupen när de förlorade mot 2.Bundesliga-laget St. Pauli med 2:1.

ERSÄTTAREN

I skrivande stund finns ingen officiell ersättare ännu, men det mesta pekar på Edin Terzic. Lustigt nog var det just Terzic som agerade interimtränare förra våren efter att Lucien Favre fick sparken. Terzic har varit aktiv i Dortmund, inom olika roller, i stort sett sedan 2010. Förra året fick han äran att leda A-laget, vilket han gjorde med bravur. Han lyckades kröna sin interimtid med att vinna Dortmunds blott femte tyska cuptitel när de vann med 4:1 mot Emil Forsbergs RB Leipzig. Många BVB-röster tyckte då att det enda rätta vore att låta Terzic fortsätta, men klubbledningen hade sedan tidigare gjort klart med Rose. Det återstår att se om Terzic får nöjet att leda BVB igen, men denna gång som tillsatt huvudtränare.

ANNONS

Publicerad 2022-05-20 14:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto