Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Säsongens elva med en av Europas hetaste spelare

Tysklandsbloggen

Twitter: @Keven_Bader

Här är min ”säsongens elva”. Ni får gärna tycka till – antingen skriva i kommentatorsfältet längst ner i artikeln eller via sociala medier (Twitter/Instagram):

Jag har valt att ställa upp med formationen 3-2-3-2 med två sittande mittfältare:

MÅLVAKT

Stefan Ortega (Arminia Bielefeld)

Arminia Bielefeld lyckades inte säkra kontraktet, men lagets försvar och framförallt målvakt, Stefan Ortega, har återigen visat på klass. Ortega släppte endast in 53 mål på 34 ligamatcher, fint snitt med tanke på att laget åkte ner.

FÖRSVARARE

Josko Gvardiol (RB Leipzig)

Det är svårt att tänka sig att detta var 20-åringens debutsäsong i Bundesliga. Josko Gvardiol anslöt från Dinamo Zagreb förra sommaren och har varit tryggheten själv i försvaret, trots RB Leipzigs svajiga höst. Det är inte undra på att han är på flera storklubbars önskelista.

ANNONS

Nico Schlotterbeck (Freiburg)

Tyska landslagsdebutanten har verkligen haft sin bästa säsong i karriär. Schlotterbeck var en stor bidragande faktor till att Freiburg nästan säkrade en CL-plats. Trots resultatet i cupfinalen (förlust mot RB Leipzig efter straffar) visade Schlotterbeck på sin fina höjd och varför Dortmund har värvat mittbacken till nästa säsong.

David Raum (Hoffenheim)

Säsongens värvning?! Jag säger, Jawohll! Raum kom på fri transfer från Greuther Fürth förra sommaren och har växlat upp i Hoffenheim. Han har både visat på en oerhörd styrka i det offensiva såväl som i det defensiva spelet. Given vänsterback i det tyska landslaget, enligt mig.

CENTRALA MITTFÄLTARE

Salih Özcan (Köln)

Salih Özcan är nog en spelare som inte är på allas radar. En mångsidig hårt jobbande defensiv mittfältare som har varit en viktig kugge i FC Kölns fina framfart. Det blir spännande att följa Özcan i sin nya klubb Dortmund nästa säsong.

ANNONS

Konrad Laimer (RB Leipzig)

Alla lag behöver en Konrad Laimer. En spelare som bara springer, springer och springer. Sådant otroligt jobb i det tysta och han står dessutom för offensiva poäng då och då.

OFFENSIVA MITTFÄLTARE

Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)

Tysklands största tonårstalang, enligt många. Han har klivit in i Kai Havertz fotspår med bravur. Wirtz har en sådan extrem högsta nivå. Tyvärr drog han på sig en korsbandsskada, men lyckas han hålla sig skadefri hädanefter finns det inget tak på hans potential!

Christopher Nkunku (RB Leipzig)

Säsongens spelare utan tvekan. RB Leipzig har haft en blandad säsong där hösten var bedrövlig och våren stark – men igenom hela speltiden bjöd Nkunku på briljans. Den offensiv pjäsen har bjudit på hissnande siffror denna säsong – 35 mål och 20 assist på 52 tävlingsmatcher. WOW!

ANNONS

Vincenzo Grifo (Freiburg)

Den tyskfödde italienaren har länge skämt bort den tyska publiken med sina läckra frisparkar. Denna säsong briljerade han återigen framför mål när han blev Freiburgs bästa målskytt för säsongen (13 mål). Med sin rutin och närvaro är han en ryggradsspelare för Christian Streichs Freiburg. 

ANFALLARE

Robert Lewandowski (Bayern München)

Trots en till synes dålig säsong för Bayern München (cup och CL-fiasko) stod målkungen Robert Lewandowski för ännu en stabil målproduktion. Det blev inget nytt ligarekord, men han vann skytteligan med sina 35 ligamål.

Patrik Schick (Leverkusen)

Trots ett par veckors skadefrånvaro lyckades Schick bli tvåa i skytteligan med sina 24 ligamål. Den tjeckiska landslagsmannen stod för en magisk höst och avslutade säsongen på topp med fyra mål och två assist på de sista fyra ligamatcherna.  

ANNONS

Publicerad 2022-05-25 10:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto