Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Super Marios återkomst

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Sommaren 2014 skrev Mario Götze in sig i historieböckerna när han sköt VM-guldet till Tyskland. Därefter kom ett par turbulenta år för VM-hjälten. Tiden i Bayern München blev inte som han själv hade önskat. Skador och en omåttlig press ledde fram till att Götze återvände till Dortmund. Hans andra sejour i BVB blev inte så mycket bättre än tiden i München. Skador och andra besvär ledde fram till att Götze lämnade Tyskland för att få en nystart på sin karriär.

FLYTTEN

PSV värvade Mario Götze på fri transfer under sommarfönstret 2020. Ett på förhand otippat val men med facit i hand det rätta valet för tysken. Under Götzes två säsonger i PSV har det sammanlagt blivit 18 mål och 18 assist på 77 tävlingsmatcher.

Annons

Det har varit härligt att se hur Götze återigen har svävat fram på planen, precis som han gjorde när han var som bäst under sin första sejour i Dortmund.

ÅTERKOMSTEN

Flera klubbar har varit ute efter Mario Götze såsom Beckhams Miami och storklubben Benfica. Det såg länge ut som att Benfica skulle bli Götzes nästa destination då hans PSV-tränare Roger Schmidt nyligen hade gått dit, men så kom Eintracht Frankfurt in i leken.

Eintracht Frankfurts sportchef Markus Krösche reste till Mallorca för att besöka Götze under semestern och presentera Eintrachts planer. Enligt Bild ska Krösche bland annat ha visat ett tio minuter långt klipp om Eintracht Frankfurt, något som ska ha imponerat på Herr Götze. Vårens Europa League-succé ska också ha varit en stark bidragande faktor till att Götze slutligen valde Eintracht.

Annons

Jag tror att kombinationen – Mario Götze och Eintracht Frankfurt, är klockren. Eintracht har sedan en tid tillbaka letat efter en playmaker och Götze kommer passa perfekt in i den rollen. De senaste säsongerna har vänsterspringaren Kostic agerat spelfördelare med bravur, men med Götze får laget en ny dimension i spelet. Förutom hans flexibilitet i den offensiva tredjedelen bjuder Götze också på en bra blick för spelet, något som kan hjälpa till att luckra upp motståndarens försvar.

DRÖMMEN OM LANDSLAGET

Med ett VM-slutspel runt hörnet är drömmen om att få spela ett till mästerskap inom räckhåll för Mario Götze. Senast Götze representerade Tyskland var den 14 november 2017. Med tanke på Götzes positiva utveckling och hans förmåga att kunna spela på flera offensiva positioner så är det inte omöjligt att Hansi Flick tar ut Götze till Tysklands VM-trupp. Flick har varit tydlig med att han behöver spelare som spelar regelbundet och är i form när VM sätter igång i november. Så om Götze har en fin höst i Eintracht finns alla förutsättningar för att han ska bli uttagen igen.

Annons

Jag unnar honom verkligen all framgång. Det ska bli spännande att följa Götzes fortsatta resa, men i detta nu får vi njuta av att se en gammal bekant återvända hem.  

Publicerad 2022-06-21 18:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto