Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Haaland borta - nu storsatsar Dortmund

Tysklandsbloggen

Twitter: @Keven_Bader

För ett par veckor sedan tog slutligen Haaland-sillyn slut, för denna gång i alla fall. Nu kan BVB’s styrelse fokusera fullt ut på laget som ska representera Dortmund kommande säsong. Nya sportchefen Sebastian Kehl har verkligen inte legat på latsidan.

Under våren gjorde han tillsammans med den dåvarande sportchefen Zorc klart med landslagsspelarna Niklas Süle, Nico Schlotterbeck och Karim Adeyemi. Bara de tre namnen är fina tillskott till Dortmunds trupp, men värvningsoffensiven fortsätter. I och med att laget släpper den rutinerade mittfältaren Axel Witsel värvar Dortmund den hårt jobbande Salih Özcan från FC Köln. En rätt så anonym spelare för den breda publiken, men en lirare som gör det där tysta jobbet som är så extremt viktigt.

ANNONS

ERSÄTTAREN

Nu är det också klart med den “direkta Erling Haaland-ersättaren”. Det är nämligen den gamle Bundesliga-bekantingen Sebastien Haller. Den tidigare Eintracht-anfallaren hade en mindre lyckad sejour i West Ham innan han gick till Ajax och visade hela fotbollsvärlden varför han var så uppskattad i Tyskland. Under sin tid i Ajax gjorde Haller 47 mål och 16 assist på 65 tävlingsmatcher. Nu har den 1.95 meter långe anfallaren återvänt till Bundesliga.

I och med Sebastien Haller-värvningen har Dortmund brutit sin transferpolicy som de har haft de senaste 20 åren. Under de senaste tjugo åren har BVB värvat anfallare som antingen har varit yngre än 25 år eller kostat mindre än 21 miljoner euro. Tillexempel:

ANNONS

  • Lewandowski (21 år) – 4,75 miljoner euro
  • Aubameyang (24 år) – 13 miljoner euro
  • Haaland (19 år) – 20 miljoner euro

Haller är 28 år och kostade Dortmund 31 miljoner euro + 4 miljoner euro i möjlig bonus.

NYA HJÄLPTRÄNARE

Sportchefen Kehl förstärker inte bara spelarfronten,han har dessutom värvat in Shad Forsythe. Forsythe har under sin karriär bland annat varit en del av Arsenals och tyska landslagets tränarteam. I Dortmund får han rollen som ”Head of Performance” – där hans huvuduppgift är att förbättra spelarnas fysiska välmående. Förra säsongen hade Dortmund-spelarna nästintill 3000 ”skadedagar”. En siffra som är alldeles för hög. 

Det är inte lätt att ta upp kampen mot Bayern München, men man kan i alla fall ge Dortmund att de verkligen gör sitt bästa för att kunna utmana om titeln så gott det går kommande säsong. Det ska bli ett nöje att följa detta.

ANNONS
Publicerad 2022-07-06 17:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto