Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ödets ironi - ställs mot sina forna klubbar direkt

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

I onsdags blev det officiellt att Domenico Tedesco får sparken från RB Leipzig – detta endast 108 dagar efter den historiska cupsegern. Klubbens enda stora titel hittills. Denna titel hjälpte dock inte Tedesco då RB Leipzigs säsongsinledning har varit bedrövlig:

In kommer en annan Red Bull-betrodd tränare, Marco Rose. Rose har tränat Red Bull Salzburgs ungdomslag och A-lag och därefter tränade han Gladbach och Dortmund. Det är verkligen fascinerande hur det ibland slumpar sig. Roses första match som RBL-tränare blir just mot sin gamla klubb Dortmund som han fick kicken ifrån i våras. Därefter väntar Real Madrid innan hans ställs mot sin andra gamla klubb Gladbach.

Annons

Med det sagt får Marco Rose ingen enkel start i RB Leipzig. Tre stormöten direkt och det med ett lag som har spelat under all kritik. Kvalitén finns dock där och inför säsongen tippade jag dem som tvåa bakom Bayern München i ligaspelet.

RB Leipzig har som bekant lyckats behålla alla nyckelspelare som tillexempel Christopher Nkunku och dessutom värvat in förstärkning i Timo Werner, David Raum och Xaver Schlager. Nu blir det upp till Rose att lyckas få ut det mesta av detta lag och det snabbt. Det väntar nu tre matcher på sju dagar, därefter är det landslagsuppehåll innan det återigen väntar ett intensivt schema med både ligaspel och Champions League.

När Thomas Tuchel fick sparken från Chelsea strax efter att RBL kom med beskedet kring Tedesco gick tankarna snabbt över till att Tuchel kanske slutligen landar i Leipzig. För ett par år sedan försökte Ralf Rangnick värva Tuchel till RB Leipzig, men han valde slutligen Dortmund istället. Denna gång blev det heller ingen Tuchel i Leipzig, men det känns som det mest rimliga. Å ena sidan är Tuchel en storlek för stor för RBL i dagsläget och å andra sidan så känns rekryteringen av Rose perfekt. Rose har en historik med RB-koncernen och han är dessutom född och uppvuxen i Leipzig. Under sin spelarkarriär spelade han för 1.FC Lokomotiv Leipzig och det var även den första klubben som han tog över som huvudtränare säsongen 12/13. Den säsongen ställdes hans Lok Leipzig också mot RB Leipzig i tyska Regionalliga Nordost. Det blev en förlust och ett kryss för Rose då. Därefter rekryterade Red Bull Salzburg honom till deras ungdomslag och resten är historia.

Annons

Det ska bli spännande att se om Rose kan skapa en ny era i RB Leipzig. Detta är en klubb som behöver hitta stabiliteten igen. På knappt ett år har laget haft tre olika tränare (interimtränare inräknat). Det kommande spelschemat bäddar inte för en lätt start för Rose, däremot har han mycket att vinna om de lyckas väl mot både ligakonkurrenterna Dortmund, Gladbach och CL-jätten Real Madrid.

Publicerad 2022-09-10 08:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto