Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sämsta formen på 21 år - mästarnas ligakris fortsätter

Tysklandsbloggen

Twitter: @Keven_Bader

I Champions League har det blivit två starka 2:0 segrar mot Inter respektive Barcelona – MEN i ligan ser det allt annat än ljust ut för Bayern München. Laget har inte vunnit i Bundesliga sedan den 21 augusti och idag förlorade mästarna derbyt mot Augsburg (1:0). Dessförinnan kryssade Julian Nagelsmanns manskap i tre raka ligamatcher. Det betyder att Bayern inte har vunnit på fyra raka ligamatcher, vilket inte har hänt sedan 2001.

Det som startade så bra i början av säsongen känns nu som bortblåst. Jag måste erkänna att jag själv blev helt bländad av Bayern Münchens så flexibla, fartfyllda och kreativa offensiva spel. Det såg ut som att Nagelsmann hade hittat en ny nivå med detta Bayern där deras spel erbjöd fler möjligheter framåt och som inte var lika beroende av en enda spelare (läs Lewandowski). Detta har dock blivit motbevisat de senaste matcherna. Bayern har haft stora problem framåt – spelarna har varit slarviga och alldeles för nonchalanta. Det är ingen som tar ansvar för målskyttet. Idag lyckades Bayern inte ens näta, vilket som inte har hänt på 87 raka ligamatcher.

ANNONS

Tränaren Julian Nagelsmann har alltid haft styrelsens fulla stöd, men nu ökar pressen rejält. Jag har svårt att se att Nagelsmann skulle få kicken, men Bayern måste hitta tillbaka till vinnarspåret och det fort. Nu väntar först och främst två veckor av landslagsuppehåll – en lång stund för Bayern-lägret att tänka över hur de har hamnat här. Den sämsta ligastarten på över 12 år.

Publicerad 2022-09-17 17:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto