Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Årets…..part 2

Viktor Elm

Varberg kniper din sista Allsvenska platsen till 2023. Inte för att de är jättemycket bättre än Öster men för att det är större, starkare och styggare. Tänkte skriva snyggare men det vet jag inte om de är. Som smålänning hade det varit kul med Öster i högsta serien. Ett klassiskt lag som över tid skulle kunna vara med på den övre halvan i Allsvenskan. Men som på senare tid mest levt i Kalmar FFs skugga. Nu dessutom i Värnamos. Det måste svida rejält i Växjö!

Varberg måste man imponeras av. Jocke Persson har gjort ett enastående jobb på den halländska kusten. Värvat från lägre divisioner. Spelat efter resurser och sett till att vara urstarka på fasta situationer. I kvalet var det Robin Simovic som var tungan på vågen. En väldigt duktig fotbollsspelare som hade kunnat spela i ett bättre lag än Varberg. Det hade varit intressant att se honom i Djurgården som ofta kommer till mycket inspel i boxen. Men det får nog förbli endast en tanke i mitt huvud.

Då har vi alla sexton lag klara för Allsvenskan 2023. Det ska bli riktigt intressant att se AIK med Brännström, Malmö med revanschsug, Norrköping med en tränare som fått tid, Halmstad och BP som nykomlingar och vilket lag som tappar vilka spelare.

ANNONS

Största tappet har redan skett dock. Darijan Bojanic förtjänar ett utlandsäventyr efter en makalöst bra säsong. Undrar hur Bajen kommer att ersätta? Men nu åter till mina nomineringar av årets…håll till godo!

ÅRETS TRÄNARE – de nominerade är:

Per-Matias Högmo – 2021 – tolva! 2022 – etta! Det Högmo har gjort är otroligt bra. Han har skapat en vägvinnande offensiv och en tillräckligt stabil defensiv för att ta Häckens första SM-guld. Bravo!

Henrik Rydström – Med små medel och tappade förgrundsfigurer trodde knappast någon att KFF skulle blanda sig i kampen om europaplatserna. Bra värvningar och en stundtals briljant passningsfotboll. En smärre bragd! Bravo!

Lagerlöf/Bergstrand – Andra plats i Allsvenskan och ett fenomenalt Europa-spel. Mer kan man knappast kräva av de båda tränarna. Har lyckats växla startelvor på ett bra sätt och är nog det lag som är mest svårlästa. De har många olika sätt att anfalla.

ANNONS

ÅRETS MITTFÄLTARE – de nominerade är:

Mikkel Rygaard – Vilket nyförvärv! Smart i positioneringen. Bra teknik. Spelförståelsen är underbar och vänsterdojan är magisk.

Samuel Gustafsson – Som defensiv mittfältare har Samuel varit navet och tempot i Häckens spel. Ständigt hotande i sitt passningsspel och har gjort sig förtjänt av en plats i Jannes trupp. Imponerande säsong rakt igenom!

Darijan Bojanic – Utan Darijan hade Hammarby inte hamnat så högt upp. Utan Darijan hade Besara inte varit så bra. Från att ha varit lite lat och bortskämd har han tagit kliv och därmed fått bevisa för alla att han kan dominera i Allsvenskan. Förtjänar en utlandsflytt.

ÅRETS TIFO – de nominerade är:

Hammarbys premiärtifo – Mäktigt med flaggorna. Mäktigt med bilden av ett Hammarby sen 1889. Jag önskar jag hade koll på Hammarbys historia så jag med säkerhet uppskattat det än mer.

ANNONS

Pertans avskedstifo – När man själv börjar gråta så inser man hur mäktigt detta var. Jag är ju verkligen emot bengaler på arenorna men Pertans Inferno var perfektion. WOW!

Hammarbys derbytifo mot AIK i maj – Grönvita hjältar hissas sakta upp i ett hav av grönvita flaggor. Man blir oerhört imponerad. Suleyman Sleyman gör ju bara han att man blir glad.

ÅRETS MVP – de nominerade är:

Marcus Antonsson – Stod ensam för mer än hälften av Värnamos mål. Behövs det sägas mer?

Gustaf Lagerbielke – Efter inträdet hos de rödvita förlorade bara laget en match med Gustaf i laget. Stabilt spel och ett härligt självförtroende ger honom nomineringen.

Alexander Jeremejeff – Skytteligavinnare som öste in mål på våren. Trots en lite sämre höst måste man beundra Jeremejeffs säsong. Grymt imponerande!

ANNONS

ÅRETS FLOPP – de nominerade är:

Malmös Sportsliga ledning – En ny huvudtränare som trots vinst i cupen får sparken. Georgson går in och gör laget än sämre. Hareide får chansen men lyckas sänka laget än längre ner i tabellen. Tålamodet med Milojevic är uppseendeväckande kort!

Forrest Lasso – Inte kanske för hans insatser på planen men för taktlösheten och den egocentriska ådran när Sundsvall behövde ETT LAG som mest.

Anthony Van den Hurk – Obegripligt agerande som gjorde honom persona non grata. En bra fotbollsspelare blev en dålig.

ÅRETS ANFALLARE – de nominerade är:

Alexander Jeremejeff – Skytteligavinnare och duktig på det mesta. Bra i boxen och nyttig i uppbyggnaden när det behövs längre spel. Toppen blev den Allsvenska vinsten.

Marcus Antonsson – Otroligt imponerande att i lilla Värnamo göra 20 mål. Han gjorde det också på så många olika vis. Kan det vara hans bästa säsong någonsin? Wow!

ANNONS

Nahir Besara – Jag vet, han är inte en renodlad anfallare men jag väljer att sätta honom i denna kategorin då jag tycker han rör sig så högt upp i banan. Poängproduktionen är imponerande. Han har ett skott i världsklass och påminner inte bara till utseendet om Bruno Fernandes. En kanonsäsong i återkomsten till Bajen.

VINNARE ÄR:

Årets Tränare: Per-Matias Högmo – har träffat rätt med nyförvärv och spelet ett positivt spel på många sätt. Häckens första SM-guld ger guld till Högmo även i min bok.

Årets Mittfältare: Mikkel Rygaard – En fin blandning av egenskaper gör honom så bra. Man älskar ju spelare som är finurliga, skickliga och sätter laget först.

Årets TIFO: Pertans Inferno – Alla tre nominerade var något utöver det vanliga men Pertans gav mig tårar. Vackert och välförtjänt. Grattis till en fin karriär Per.

ANNONS

Årets MVP: Marcus Antonsson – Han bar Värnamo på sina axlar och öste in mål. Trots bra prestationer av andra spelare i laget tror jag att det är endast Marcus namn som nämns. Han var ovärderlig!

Årets Flopp: Malmös sportsliga ledning – Ett stort misslyckande på tränarsidan. Dock tror jag att självkritiken är stor och nu kommer man med säkerhet gå för att värva Henrik Rydström.

Årets Anfallare: Marcus Antonsson – Solomål, nickmål, mål med vänster, mål med höger och ständigt i farliga lägen. Egentligen är det helt jämt mellan honom och Jeremejeff, men jag väljer att värdera Marcus prestationer högre efter vilken omgivning de båda har befunnit sig i. Imponerande!

ÅRETS LAG – laguppställning 1-4-3-3

Målvakt – Ricardo Friedrich

Backar – Lars Saetra – Even Hovland – Isak Hien – Mohanad Jeahze

ANNONS

Mittfältare – Samuel Gustafsson – Mikkel Rygaard – Darijan Bojanic –

Anfallare – Alexander Jeremejeff – Marcus Antonsson – Nahir Besara

Nu längtar vi redan efter Allsvenskan 2023. Först lite kul Silly Season och ett för lagen välbehövlig vila. Och VM förstås.

Håll det snyggt i kommentarerna. Tack.

Publicerad 2022-11-16 16:43

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto