Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Andersson hoppfull om VM-plats: "Är där och nosar"

Damallsvenskan

ALBUFEIRA. Tre målvakter ska med till VM 2023.
Kan Cajsa Andersson knipa en av platserna?
- Jag är nog med i diskussionen, säger LFC-keepern till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Jennifer Falk, Zecira Musovic och Cajsa Andersson.

Målvaktssituationen i det svenska landslaget har öppnats upp efter att Hedvig Lindahl i somras gav besked om att hon ger upp sin plats som förstamålvakt. 

I höstas testade förbundskapten Peter Gerhardsson en rad olika målvakter i sina trupper, bland annat Cajsa Andersson. Linköping-stjärnan är en av spelarna som just nu befinner sig i Algarve, Portugal för den pågående januariturnén och som i allra högsta grad är med i diskussionen om en plats i "riktiga" landslagstruppen.

När Fotbollskanalen möter upp 29-åringen efter ett träningspass ger hon sin syn på målvaktssituationen i Blågult.

- Följt och följt, jag har väl läst det som har stått i media. Jag har läst att Peter har sagt att de bästa målvakterna kommer att tas ut och det är ett sunt sätt att resonera på tycker jag. Det är klart att när en person som har varit med länge säger att hon inte längre är med så blir det en plats mer till förfogande, säger Andersson.

Annons

- Sen har det varit tydligt från Hedvigs sida att det inte har varit ett farväl utan en tillfällig paus. Nu är hon tillbaka och konkurrerar. Men ja, jag har noterat att det är en plats (bland målvakterna) som är öppen nu.

Hur nära känner du att du den platsen?
- Det känns i alla fall som att jag är där och nosar på den, skulle jag säga. Även om det är ganska många nu som är där och konkurrerar. Det känns som att det finns ganska många alternativ som är jämna. Sen får man se hur tränarna tänker när de ska ta ut en trupp, hur de värderar och vilka egenskaper de vill ha. Men det känns som att jag har fått in foten lite grann och att chansen finns i alla fall.

I sommar väntar VM i Australien och Nya Zeeland. Andersson medger att konkurrensen om de tre målvaktsplatserna är stenhård, men än har hon inte gett upp hoppet.

Annons

- Jag är nog med i diskussionen, men först och främst måste jag fortsätta att prestera som jag gjorde förra året och bygga vidare på det så att jag kan nå ännu högre. För det känns som att om jag ska vara med och konkurrera om en VM-plats behöver jag nog höja mig ytterligare något steg, säger LFC-målvakten, som hyllats av Peter Gerhardsson för sin fjolårssäsong.

Cajsa Andersson var given förstamålvakt i LFC förra säsongen, och nyligen förlängde hon sitt kontrakt över säsongen 2024. Inte ett givet val, menar hon. Men ett enkelt sådant i slutändan.

- Det var inte självklart, men Linköping var ett av de bästa alternativen jag hade. Jag har en dröm att någon gång testa vingarna utomlands, men nu var Linköping det absolut bästa alternativet för mig och jag är väldigt nöjd med att ha skrivit på två nya år, säger Andersson.

Annons

Fanns det något intresse för dig från andra klubbar?
- Inget konkret. Hade det funnits något konkret hade jag varit öppen för det, men Linköping var det bästa. Jag trivs väldigt bra här så när det väl kom till kritan var det självklart att stanna.

Hon fortsätter:

- Speltid är också viktigt ett VM-år. Nu har jag lärt känna rollen i Linköping och hur vi vill spela. Jag har blivit bekväm med det och då känns det kul att stanna kvar och fortsätta bygga på det som vi har påbörjat.

Linköping FC slutade på tredje plats i damallsvenskan förra säsongen. 

Publicerad 2023-01-15 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto