Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tuff period för Lindahl - då är Gerhardsson kritisk mot Dif-fansen: "Samma sak som om Zlatan hade gjort något"

Sverige (dam)

ALBUFEIRA. Hedvig Lindahl medger nu att det var en tuff period i Djurgården.
Då stöttades hon av Peter Gerhardsson.
- Man blir besviken och ledsen, hon är en etablerad landslagsspelare, säger han.

4:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se en intervju med Hedvig Lindahl i spelaren ovan.

Hedvig Lindahl återvände i somras till damallsvenskan för spel med Djurgårdens IF, och hade under hösten en lite turbulent tid.

Målvakten fick bland annat kritik efter att ha signerat en tröja till en motståndarsupporter efter 0-3-förlusten mot Hammarby.

Nu berättar hon om hösten i Djurgården.

- Rent personligt var det faktiskt jättejobbigt. Det var en tuff period i mitt liv. Det var en intressant läroperiod för många inblandade, säger hon.

- Det blev olyckliga händelser som gjorde att det blev större och större. Nu känns det som att det har lagt sig och att det är lugnt. Förhoppningsvis kan människor som följer oss i Djurgårdens damlag vara nöjda med att jag blev värvad till Djurgården.

Annons

Vad har du och Djurgården lärt sig?
- Jag har lärt mig att det är ett större intresse kring damallsvenskan och framför allt att folk som tidigare inte har brytt sig och som har hängt runt herrlagen kanske bryr sig lite mer nu. För ett beteende som jag alltid har haft funkade helt plötsligt inte för att det var vissa som tyckte att man skulle bete sig på ett visst sätt när man representerar den här klubben. De här personerna kanske har lärt sig att jag… eller om jag ska vara helt ärlig så vet jag faktiskt inte vad de här personerna har lärt sig. Men folk runt klubben kanske har förstått att vi behöver vara tydligare i vad klubben tycker i vissa lägen.

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson lider med Lindahl.

- Det finns en kultur som inte alltid är den bästa. Om man till exempel skriver en autograf på en tröja… alltså hon är ju en etablerad landslagsspelare, det är ju samma sak som om Zlatan skulle göra något. Så var går gränsen? Man blir besviken och ledsen å Hedvigs vägnar att det ska behöva vara på det sättet och att hon hamnade i den situationen. Efter all den tid hon har lagt ner och det hon har gjort för svensk fotboll, att hon då ska behöva hamna i den situationen är tråkigt, säger han.

Annons

Stöttade du Hedvig under den här perioden?
- Vi har kontakt. Hon vet att jag finns och att hon kan ringa. Vi pratade mest om landslaget, men det är klart att när vi pratade så nämndes ju det här också, säger han.

Nu har Lindahl lämnat förra året bakom sig, och ser fram emot en ny säsong.

- Det ska bli kul. Jag känner mig inspirerad. Tränaren är duktig och förtjänar bra resultat, och tjejerna är superambitiösa och kämpar jättemycket.

Publicerad 2023-01-10 kl 15:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto