Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rogic lider med ex-lagkamraterna i Eskilstuna: "Inte kul att bli av med jobbet"

Sverige (dam)

ALBUFEIRA. Eskilstuna United har tvångsdegraderas till elitettan.
Då lider klubbikonen Felicia Rogic med sin tidigare lagkamrater.
- Många i föreningen förtjänar mer, säger hon till Fotbollskanalen.

6:23
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Felicia Rogic i spelaren.

I december förra året meddelade Svenska Fotbollförbundets licensnämnd att krisklubben Eskilstuna United inte beviljas elitlicens för säsongen 2023. Ett beslut som innebar att laget tvångsnedflyttades från damallsvenskan till elitettan, landets andraserie. 

I samband med att beslutet blev officiellt slutade alla a-lagsspelares kontrakt att gälla. På Felicia Rogic, som har representerat Eskilstuna större delen av sin karriär, tog beslutet hårt även om hon redan hade beslutat sig för att lämna klubben innan degraderingen blev ett faktum.

- Det är många i föreningen, och av tjejerna som hade kontrakt, som förtjänar mer. Jag tycker också att staden förtjänar att ha ett lag i damallsvenskan. Men det finns fakta bakom beslutet som är taget. Även om det är tråkigt tror jag inte att det är undergången för United. Utan man får backa tillbaka lite, börja om och sen är jag säker på att man tar sig tillbaka till damallsvenskan, säger Rogic till Fotbollskanalen under damlandslagets januariturné i Algarve, Portugal.

Annons

Hur tog beslutet på dig personligen som har varit i klubben länge?
- Det är jättetråkigt. Speciellt när man har varit med länge och känner att man har byggt upp något och så rasar det, även om det inte är ett överdrivet stort ras. Det känns, men man får gå vidare.

Hon fortsätter:

- Man kan se det på olika sätt; det här gör plats åt många unga tjejer i Eskilstuna. Man får ett elitettan-lag som inte är i toppen av svensk fotboll, men där man kan lägga grunden till att bli ett elitlag igen. Det är förutsättningar som jag tror Eskilstuna kommer att ta tillvara på. Det kommer vara en bra miljö att vara i.  

Felicia Rogic har gjort 144 matcher för Eskilstuna men kommer inte att följa med sitt hjärtas klubb på resan ner till elitettan då hon har skrivit på för norska Vålerenga. 29-åringen berättar att hon har varit i kontakt med flera av sina tidigare lagkamrater efter beskedet.

Annons

- Precis som för alla andra är det inte kul att bli av med jobbet eller veta vad man ska göra från och med 1 januari, säger mittfältaren om de brutna kontrakten.

- Sen tycker jag att beslutet har dragit ut på tiden, även om föreningen hade kunnat gå med på första beslutet. Men man valde att överklaga. Jag har haft kontakt med många av tjejerna, många är här på lägret i Algarve. Jag tror att det har löst sig för de flesta. 

Även Linn Vickius, som också har lämnat Eskilstuna för Vålerenga efter tvångsdegraderingen, sörjer klubbens fall.

- Det är tråkigt. Det är tråkigt både för klubben och staden. Jag tror inte att någon trodde att det skulle bli så. Alla hade kämpat hårt och klubben hade fått ordning på ekonomin, säger hon.

Vad tror du om Eskilstunas chanser att studsa tillbaka direkt?
- Goda. Nu vet jag inte hur truppen kommer att se ut, men jag vet att de unga spelarna som är kvar är riktigt bra och jag är övertygad om att de kommer göra det bra i elitettan. Jag både hoppas och tror att de har chansen att gå upp redan i år.

Annons

Eskilstuna United överklagade tvångsnedflyttningen men fick avslag av SvFF:s överklagandenämnd. 

Publicerad 2023-01-13 kl 18:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto