Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nyström tar Gerhardssons fadäs med ro: "Alla är vi människor"

Damallsvenskan

ALBUFEIRA. Peter Gerhardsson råkade avslöja att Paulina Nyström skrivit på för Everton.
Problemet? Hon har inte gjort det.
- Jag har inte skrivit på något kontrakt, säger landslagsforwarden till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Det var i tisdags som Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson pratade om sin nyfikenhet kring de forwards som han har i truppen till den pågående samlingen i Portugal och i förbifarten sa att Paulina Nyström "sajnat med Everton".

Problemet med misstaget: 22-åringen är inte klar för den brittiska klubben än.

- Everton är en fin förening. Sen har jag inte skrivit på något kontrakt. Så det är väl det jag har att säga, säger Nyström.

Blev det mycket reaktioner?
- Det blev det ju. Det blev några sms. Vissa tog för givet att det var så. 

Nyström har pratat med Gerhardsson om saken och är långt ifrån upprörd.

Annons

- Alla är vi människor. Det är inga konstigheter.

När tror du att du har spikat din framtid?
- Jag hoppas att det blir klart så snart som möjligt. Förhoppningsvis efter lägret, så att jag kan fokusera på annat. 

- Jag vill hamna i en bra miljö där jag kan fortsätta utvecklas, ta kliv och samla erfarenheter. Det är också därför det tagit lite tid, för jag vill verkligen välja rätt.

Nyström lämnade Eskilstuna United när beskedet om att klubben tvångsdegraderas till elitettan kom, och en flytt utomlands lockar.

- Den utmaningen skulle vara väldigt inspirerande. Jag är taggad på den möjligheten. Sen finns det fördelar med att stanna i damallsvenskan.

Är den brittiska ligan en intressant liga för dig?
- Absolut, det är en av de bästa ligorna i världen. Och jag tror att den kommer bli ännu större när klubbarna satsar ännu mer på damsidan. Det handlar bara om vilja från deras sida. 

Annons

Forwarden har en lyckad säsong i Eskilstuna bakom sig. Hon gjorde tio mål i allsvenskan.

- Det var en bra säsong. Framför allt andra halvan var bra. Jag fick till målskyttet. Det känns väldigt bra. När man väl gör ett mål är det lättare att göra ett till, och sen fortsätter det bara som en snöbollseffekt.

Hur var det när klubben degraderades?
- Vi utgick från att de skulle få stanna kvar, så det kom lite som en chock. Det ska jag vara ärlig med. Och jag tycker att det är en klubb som ska spela i damallsvenskan, till 100 procent. Jag hoppas att de studsar tillbaka så fort som möjligt. 

Nyström hade två år kvar på sitt kontrakt med Eskilstuna men nedflyttningen gjorde att det bröts och att spelplanen förändrades helt.

- Jag hade funderingar om att kanske flytta vidare (oavsett) men samtidigt trivdes jag väldigt bra i Eskilstuna och att fortsätta där ett år till hade inte heller varit fel. Nu blev det inte så mycket att välja på när det här hände. Det var bara att acceptera läget.

Annons

Tidigare har Nyström representerat Sverige på U17-, U19- och U23-nivå. Nu är hon glad över att vara med på januarilägret i Portugal.

- Jätteroligt att få chansen. Jag vill visa vad jag är bra på och visa upp mig i träning så att tränarna får en bättre uppfattning av mig. Jag är en ganska fysisk spelare som gillar att driva bollen rättvänd och jag kan skjuta med båda fötterna. Jag ska bara försöka visa vad jag gjort tidigare under säsongen.

Det är ett VM-år, vad tänker du om möjligheterna att slå sig in i den truppen?
- Det hade så klart varit jätteroligt. Sen försöker jag inte blicka framåt allt för långt. Nu är jag här och fokus ligger på att göra det så bra som möjligt. Sen får vi se vad det leder till i framtiden.

Publicerad 2023-01-12 kl 10:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto