Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Wijk om Manchester United-ryktet - och framtiden: "Utomlands lockar"

Damallsvenskan

ALBUFEIRA. Hon har kopplats ihop med Manchester United.
Nu ger Hanna Wijk, 19, svar om sin framtid.
- Det finns lite intresse utomlands, säger Häcken-talangen till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Efter att ha inlett säsongen vid sidan av startade Hanna Wijk till slut 20 matcher för BK Häcken i damallsvenskan i fjol. Förutom att hon la vantarna om en plats i elvan blev hon även nominerad till årets back.

I slutet av förra året rapporterade brittisk media att Manchester United är intresserat av att värva Wijk. När Fotbollskanalen möter upp 19-åringen efter en träning på damlandslagets januariturné i Algarve, Portugal säger hon följande om ryktet:

- Utomlands finns där och det är klart att man vill dit i framtiden. Just om det här ryktet kan jag inte säga så mycket om. För tillfället känner jag att jag har det bra i Häcken. Det är en bra miljö med bra faciliteter. Men så klart lockar utomlands också.

ANNONS

Hur ser intresset i övrigt ut för dig?
- Det finns lite intresse utomlands, om man säger så. Men vi behöver kanske inte gå in på det mer än så, säger Wijk med ett leende. 

Hon fortsätter:

- Man blir lite mer sugen på att gå utomlands när man ser att många andra gör det, men samtidigt tror jag det är viktigt att inte vara stressad. Utan det viktigaste är att må bra och förra säsongen fick jag äntligen mycket speltid och jag kände hur mycket det gav mig. Speltid är något jag kommer att värdera högt i mina val framöver. 

Hanna Wijk berättar att hon sedan barnsben är ett stort Arsenal-fan. Oavsett klubb råder det inga tvivel om vilken liga som Häcken-försvararen drömmer om:

- Ja, haha. Jag gillade hur Arsenal spelade fotboll på damsidan för några år sedan, och det gör de fortfarande. Det är en intressant klubb på det sättet, säger 19-åringen, och berättar om sina utlandsdrömmar:

ANNONS

- Det beror så klart lite på vilka möjligheter som kommer upp, men engelska ligan gör jättebra ifrån sig just nu. Det är otroligt duktiga spelare och otroligt duktiga lag där. Så det är klart att den engelska ligan är väldigt intressant. 

Trots sin ringa ålder har Hanna Wijk redan 51 matcher i damallsvenskan på meritlistan.

Publicerad 2023-01-13 kl 15:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto