Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kaos på Hollands presskonferens - förbundskapten i ordbråk med reporter

VM-Kval Europa

AMSTERDAM. Kaos på den holländska presskonferensen.
Förbundskapten Dick Advocaat hamnade i ordbråk med en reporter.
- Han föredrar att vinna med 1-0. Det är idiotiskt, säger Wilfried Genee på tv-kanalen RTL, till Fotbollskanalen.

3:51
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ser du ett klipp med Dick Advocaat från Hollands presskonferens.

Holland måste gå för fullt och besegra Sverige med mer än sex mål. Men frågan hur det är med harmoni och moral i truppen? På måndagens presskonferens var det kaos och förbundskapten Dick Advocaat hamnade i ordbråk med en reporter.

Advocaat hamnade i flera ordväxlingar med holländska journalister och förnekade dessutom att han skulle ha sagt att en svensk 8-0-seger mot Luxemburg var en "dum fråga".

När Advocaat fick frågor av Wilfried Genee, på den holländska tv-kanalen RTL, spårade det ur. Genee ställde en fråga som Advocaat blev irriterad på och i stället bad om att få en "normal fråga".

– Vad är en normal fråga här egentligen?, kontrade Genee.

ANNONS

– Förra veckan sa du till en av våra reportrar att det var dumt att påstå att Sverige skulle vinna med 8-0. Nu förväntar du dig att vi ska tro på dig när du säger att det är möjligt att Holland vinner med 7-0!?

Efter presskonferensen pratade Fotbollskanalen med reportern Wilfried Genee:

- Då kanske det är vår tur att fråga om han är dum? Sedan frågade jag om det hade med hans ego att göra. Och jag frågade också vad som är viktigast. Att vinna med 1-0 mot Sverige och inte gå vidare till play off eller att förlora med 2-6 men i alla fall ha gett oss själva chansen att vinna med 7-0 och gå vidare.

- Men då sa han att han föredrog att vinna med 1-0.

Vad tyckte du om det?
- Det är idiotiskt. Säger du att det fortfarande är möjligt måst du ge det en chans. Då måste du anfalla med sex anfallare och förlora med 5-1 eller något. Men då har du i alla fall gjort allt du kan.

ANNONS

- Advocaat är så uppskattad här i Holland så han kommer undan med allt. Om det hade varit en annan tränare, till exempel Danny Blind, som sagt så här så hade han blivit sågad.

Publicerad 2017-10-09 kl 17:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto