Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Anderssons förvåning: "Är det värt så mycket?"

Sverige (herr)

STOCKHOLM/AMSTERDAM. En svensk VM-plats är värd minst 100 miljoner kronor.
En siffra Janne Andersson var ovetandes om.
- Är det värt så mycket? Då får jag börja förhandla om grejerna, säger han på en presskonferens.

1:45
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Janne Andersson få frågan om VM-potten.

En plats i nästa års VM-slutspel skulle vara en stor sportslig framgång för det svenska förbundet. Men det skulle också innebära välbehövliga slantar in på det sinande SvFF-kontot. Som Fotbollskanalen skrev tidigare under måndagen är en plats i VM-slutspelet värt runt 100 miljoner kronor.

- Det är oerhört centralt att vi tar oss till mästerskap, det är där de stora pengarna finns, sa generalsekreteraren Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen då.

På måndagens presskonferens fick förbundskapten Janne Andersson frågan om han reflekterat kring den stora summan som ett avancemang är värt.

- Nej, är det värt så mycket? Då får jag börja förhandla om grejerna. Alla de har sakerna runtomkring jag har så mycket saker ändå i mitt jobb. Jag är självklart medveten om att det har stor betydelse men det är inget jag funderar på eller värderar på något sätt i mitt dagliga arbete. Jag vill till VM av rent sportsliga skäl. Det är vårt mål att ta oss dit, sa Andersson.

ANNONS

Du är en av få tränare som har en bakgrund kring att sköta ekonomin – och med tanke på förbundets pressade ekonomi och med stora pengar som man är garanterade. Kan du helt bara hålla ifrån det? Du är ändå på kansliet och ser vad som sker.
- Nu när ni har börjat prata om det så kan jag inte låta bli att tänka på det så klart därför att det är ju mycket pengar. Men jag ska ärligt säga att jag inte tänkt på det mycket tidigare. När man, som jag, varit ekonomiansvarig i 13 år i Halmstad, så är det rätt så skönt att inte vara det längre. Jag var sportsligt ansvarig i Norrköping och satt med budget och spelaravtal. Det slipper jag nu också. Det är väldigt skönt att bara tänka på det sportsliga. Men det har en betydelse och nu när ni medvetandegjort mig så hoppas jag kunna hålla det borta för jag behöver ta beslut utifrån sportsliga perspektiv.

ANNONS

Ännu är det inte bestämt exakt vad det blir för prispengar i VM i Ryssland, men tidigare har Fifa aviserat en höjning på runt 20 procent jämför med VM 2014 i Brasilien. Vilket skulle innebär att ett deltagande i VM ger två miljoner dollar för förberedelser samt åtta miljoner dollar för att delta. Runt 100 miljoner kronor bara för att delta. Skulle man dessutom avancera till en 16-delsfinal så får man lika mycket till, det vill säga ytterligare runt 100 miljoner kronor.

Publicerad 2017-10-09 kl 14:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto