Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

BETYG: Så presterade alla svenska spelare i EM

Sverige (herr) 2021-06-30 kl 15:00

GÖTEBORG. Mästerskapet är slut för Sveriges del.
Här betygsätter Fotbollskanalen de svenska spelarnas EM-insats.

3:26
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från Sverige - Ukraina

5 - Världsklass
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

-

Emil Forsberg
Speltid: 371 minuter

Sveriges bäste spelare i turneringen. Fick inte ut mycket mot Spanien men därefter gjorde han mål i tre raka matcher och totalt fyra stycken. Var förtjänt av att få skjuta Sverige vidare mot Ukraina men ribban och stolpen stod i vägen. Matchen var en av hans bästa landskamper. Historisk som förste svensk att göra fyra mål i ett och samma EM.

Robin Olsen
Speltid: 390 minuter

Utan en storspelande Olsen hade Sverige aldrig vunnit gruppen och det går inte att klandra honom för målen mot Ukraina. Ett fint mästerskap som lär ge målvakten en plats som förstemålvakt i en bra klubb till nästa säsong.

ANNONS

Victor Nilsson Lindelöf
Speltid: 390 minuter

Det syns att mittbacken spelar på en väldigt hög nivå. Totalt sett väldigt stabil och trygg i mittlåset. Få misstag och en härförare både med sina uppspel och sättet som han för sig på planen.

Alexander Isak 

Speltid: 324 minuter
Var den som hotade framåt mot Spanien och han hade i långa stunder show mot Slovakien. Nära både mål och assist (utöver den till 1-1-målet) mot Ukraina. Men målen uteblev helt och det sätter stopp för ett högre betyg.

Dejan Kulusevski

Speltid: 133 minuter
Testade positivt för covid-19 inför premiären och fick bara en start samt ett längre inhopp. Klassinsats (två assist) mot Polen och farlig mot Ukraina även om det inte riktigt räckte hela vägen fram i åttondelsfinalen.

Sebastian Larsson

Speltid: 367 minuter
Oerhört pålitlig spelare som lagt ner ett jättejobb och högermittfältaren var viktig mot Spanien. Även om hans fokus främst inte ligger på det offensiva fick han ut för lite där och hans vanligtvis så fina fasta situationer såg vi inte mycket av. Svag trea.

ANNONS

Viktor Claesson

Speltid: 83 minuter
Utifrån förutsättningarna gjorde Claesson det bra. Fick nöja sig med inhopp i svåra lägen och lyckades göra det viktiga 3-2-målet mot Polen.

Robin Quaison
Speltid: 125 minuter

Forwardens inhopp mot Slovakien var bra och då fixade han straffen som gav segern. Fick sedan en chans från start mot Polen men utan att lyckas glänsa. Stark tvåa.

Mikael Lustig
Speltid: 316 minuter

Han är inte lika vass som tidigare men en okej turnering av högerbacken, som hade sin bästa match mot Polen. Ska inte vara lika offensiv som Augustinsson och defensivt klarade Lustig oftast av sina uppgifter.

Marcus Danielson
Speltid: 369 minuter

En speciell turnering för mästerskapsdebutanten. 95 procent av speltiden var ren klass och mittbacken rensade undan ett stort antal bollar, men Danielson har samtidigt stått för utmärkande misstag. Gav bort ett friläge mot Spanien, tappade bort Lewandowski på Polens 2-2-mål och satsningen som gav rött kort mot Ukraina är inte bra.

ANNONS

Ludwig Augustinsson
Speltid: 351 minuter

Vänsterbacken var helt okej i det defensiva spelet och han fyllde på offensivt när läge gavs, vilket han ska göra, men utdelningen framåt kunde blivit bättre. Med bättre inspel hade Augustinsson kunnat noteras för flera assist.

Albin Ekdal
Speltid: 388 minuter

Fick egentligen inte till någon riktig fullträff sett till prestation. Men stabila insatser, hårt slit, bra duellspel och rutin i många pressade lägen. Offensivt finns mer att hämta, där bidrog inte Ekdal mycket.

Kristoffer Olsson
Speltid: 339 minuter

Nej, det här var en tuff turnering för Olsson. Fick lojalt acceptera matchbilderna och gnugga på istället för att briljera med boll. Det gjorde han bra. Men när han väl hade bollen vid fötterna hände för lite. Det är han som ska stå för det kreativa på det centrala mittfältet och där brast det.

ANNONS

Marcus Berg
Speltid: 178 minuter

Startade mot Spanien och Slovakien men det lyfte aldrig för forwarden. Missade en stor möjlighet i premiären och kom annars till få heta lägen. Lade som vanligt ner ett hårt jobb.

Pierre Bengtsson
Speltid: 45 minuter

Skötte sig bra när han fick hoppa in mot slutet av matcherna. Vänsterbacken fick fokusera mycket på defensiven.

Emil Krafth
Speltid: 75 minuter

Högerbacken blev inbytt i otacksamma lägen när Sverige var tillbakapressat och löste det utan att göra några större misstag.

Filip Helander
Speltid: 21 minuter

Fick kastas in i förlängningen mot Ukraina när Danielson visades ut. Stabil insats då. Lyckades, med små marginaler, få bort ett farligt inspel.

Jens Cajuste
Speltid: 6 minuter

Hoppade in mot Spanien när butiken skulle stängas igen och löste den mästerskapsdebuten utan några bekymmer.

ANNONS

Gustav Svensson
Speltid: 2 minuter

Centrale mittfältaren fick lite speltid men gjorde jobbet när han byttes in mot Slovakien i tillbakapressat läge.

-

Fick ingen speltid och betygsätts därför inte: Kristoffer Nordfeldt, Karl-Johan Johnsson, Pontus Jansson, Andreas Granqvist, Ken Sema, Mattias Svanberg, Jordan Larsson

Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto